Almanya, Türkiye'yi yeniden yüksek riskli ülkeler kategorisine aldı

Haziran ayında Türkiye'yi riskli ülkeler listesinden çıkaran Almanya, İsrail ve ABD ile beraber Türkiye'yi yeniden yüksek risk alanı ilan etti.

Almanya, Türkiye'yi yeniden yüksek riskli ülkeler kategorisine aldı

Almanya, Türkiye ile beraber ABD ve İsrail'i yüksek risk bölgesi ilan etti. Almanya'ya bu ülkelerden giren kişiler aşı olduklarına ya da koronavirüs geçirip iyileştiklerine yönelik kanıt sunmazlarsa 10 günlük bir karantinaya girecekler.

Vietnam ve Karadağ yüksek risk grubundan çıkarılırken, Lizbon ve Algarve haricinde Portekiz'in de yüksek risk kategorisinden çıkarılması yönünde karar verildi.

Türkiye'ye yönelik değişiklik 17 Ağustos tarihi itibarıyla geçerli olacak. Diğer ülkeler hakkındaki değişiklikler de 15 Ağustos'ta uygulamaya konulacak.

Haziran'da Türkiye yüksek riskli ülkeler grubundan çıkarılmıştı

Almanya, haziran ayı başında Türkiye'yi yüksek riskli ülkeler kategorisinden riskli ülkeler kategorisine taşımıştı.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haziran ayında alınan bu karar öncesinde Türkiye'nin bulunduğu kategoriden çıkarılması için Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la beraber Almanya'ya giderek görüşmeler gerçekleştirmişti.

Haziran ayında Türkiye'ye 2 milyon 540 bin 872 yabancı ziyaretçi gelirken, bu ziyaretçilerin 236 bin 307'si Almanya vatandaşlarından oluştu.

Etiketler