UEFA'nın 6 milyar euroluk destek paketi neredeyse hazır

UEFA'nın Avrupa futbolunu destekleyecek 6 milyar euro tutarındaki pakette sona geldiği aktarıldı. UEFA'nın finansman planını gelecek haftalarda açıklaması bekleniyor. Destek paketi kapsamında oyuncuların maaşlarına tavan getirilmesi de planlanıyor.

UEFA'nın 6 milyar euroluk destek paketi neredeyse hazır

UEFA, salgından olumsuz etkilenen Avrupa kulüplerine ilişkin hazırladığı 6 milyar euro tutarındaki destek paketinde sona yaklaştı.

Paket bir yıldan fazla stadyumlarını seyircilere kapatmak zorunda kalan kulüplere ve gerileyen yayıncılık gelirlerine karşı yardım etmek amacıyla tasarlandı.

UEFA'nın planı içindeki 2 milyar eurodan 6 milyar euroya kadar acil fon, gelecekteki kriz ve finansal fair play kurallarının etkilerine karşı korumak için kulüplerin kullanımına sunulacak.

Plan kapsamında kulüpler düşük borçlanma faizleriyle fonlara erişebilecek ve mevcut borçlarını beş ile yedi yıl vadede tekrar yapılandırabilecek. UEFA nisan ayında finansman planı için Centricus Asset Management ile görüşmüştü.

UEFA temsilcisi ilk etapta yorum talebini yanıtlamadı.

UEFA, süper zengin sahipleri olan Chelsea, Machester City gibi kulüplerin maddi avantaj elde etmelerinden kaçınmak için oyuncu maaşlarına da tavan uygulaması getirmeyi planlıyor.

Etiketler