BofA'nın piyasadan beklentisi ne?

BofA, BoE'nin para politikasında sıkılaştırmaya yönelik ifadeleri güçlendirmesini bekliyor.

BofA'nın piyasadan beklentisi ne?

BofA, BoE'nin para politikasında sıkılaştırmaya yönelik ifadeleri güçlendirmesini bekliyor. Bank of America analistleri, BoE'nin perşembe günü yapacağı Para Politikası
Komitesi toplantısında para politikasında değişikliğe gitmeyeceğini öngörüyorlar hatta daha fazla sıkılaştırma bekleyen analistler paranın değerinin korunmak için çok fazla uğraş gösterilmesini gerektiğini düşünüyor. 

Bununla birlikte BofA analistleri, BoE'nin PPK sonrasında yapılacak basın bülteninde, pandemi sürecinde uygulamaya konan teşviklerin kaldırılması çerçevesindeki ifadelerini güçlendirmesi güçlü beklentilerden biri olarak öne çıkıyor.

"Enflasyon ve büyüme görünümü BoE tapminlerinin üzerinde performans gösteriyor, ancak koranaviris tedbirlerinin kaldırılmasının nihai aşamasını ertelenmesi Boe üyemelerinin görüşlerine sadece küçük bir etki yapacaktır" değerlendirmelerini yapan BofA analistleri, parasal genişlemenin erken kaldırılmasını savunan baş ekonomist Any Haldane'ye bir PPK üyesinin daha katılabileceğini de düşünüyorlar.

BofA, BoE'nin faiz oranını Mayıs 2022'de 15 baz puan artırarak yüzde
0,25'e çıkarmasını ve akabinde niceliksel sıkılaştırmaya başlamasını bekliyor.

BofA, uluslararası yatırımlarıyla yurt dışı borsalarında en çok yatırım yapan Yatırım Bankalarının önünde geliyor. Bununla birlikte parasal genişleme ve küçülme hareketlerinde genelde baskın tarafta bulunması paranın değerinin korunması konusunda ısrarcı olmasına neden oluyor.