AKSUE hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKSUE hissesi Borsa İstanbul'un en değerli 100 şirketi arasında olmasına rağmen endeks üzerinde herhangi bir ağırlığı bulunmuyor. AKUSE hissesinin 2022 yılındaki hedef fiyatı ve teknik analizi.

AKSUE hisse teknik analizi ve hedef fiyatı

AKUSE şirketi tarihçesi 

Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. ismi ile 1985 yılında temelleri atılan AKUSE şirketi, takvim 1999 yılının son ayına geldiğinde halka arz olmak için SPK'ya başvuruda bulunduktan 1 ay sonra halka arz olan ve Ocak 2000'den bu yana aktif işleme konu olmaya devam eden AKUSE hissesi yıldız pazarda işlem görmeye devam ediyor. Şirketin Genel Müdür koltuğunda Mustafa Tutar oturmaya devam ediyor. Şirketin aktif faaliyet alanı ise elektrik üretim ve dağıtımı olarak bildirilmiş durumda.

AKUSE şirketinin sermayesi 33 milyon liradır. Şirketin piyasa değeri ise 1 milyar liraya yakın bir seviyede bulunuyor. 

AKUSE hissesi kimin?

* Yüzde 82.77'si halka açık olan şirketin payları Borsa İstanbul'da işleme devam ediyor.

* Şirketin yüzde 6.62'lik payları Göltaş Göller Böl. Çimento San. Ve Ticaret A.Ş.'ye ait.

* AKSUE şirketinin yüzde 5.62'lik kısmı Vedat Akyol'a ait.

* AKSUE şirketinin yüzde 4.49'luk payları Seydi Uğurlu'ya ait.

AKSUE şirket analizi

AKSUE hissesi hangi pazarda işlem görüyor?

* BIST HİZMETLER

* BIST ANA 

* BIST ELEKTRİK 

* BIST TÜM-100

* BIST TÜM

AKSUE hissesi yorum

AKSUE hissesi temiz ve yenilebilir enerji konusunda yatırımlarını artırdıkça şirkete olan güven yatırımcılar tarafından artış gösterdi. Enerji sektöründe yaşanan sıkıntıların artış göstermesi fiyatlara doğrudan etki etti ve bu da hisse fiyatını doğrudan yukarı taşımaya devam ediyor. Hisse tarihi zirvesini 30.46 ile geçtiğimiz günlerde yaşarken endekste yaşanan git gel durumları ve hissede yaşanan kâr satışları ile birlikte 27.90 TL fiyatına kadar gerilemiş durumda. Hisse çok hızlı bir yükselişe sahne olmasından kaynaklı yükselen regresyon kanalı paraleli çok dik. Bu sebeple hissenin alım bölgesi ile stop bölgesi arasındaki bölge çok sıkışık durumda bu da yatırımcıların hisseye olan tavrında hızlı satışa yönelimi artırıyor. 

AKSUE hissesi temettü veriyor mu?

AKSUE hissesi temettü

AKSUE hissesi, temettü verimliliği konusunda çok başarılı olmamakla birlikte geçtiğimiz 3 yıl içerisinde 2 kere bölünme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl ve 2018 yılında olmak üzere yüzde 100 bedelli olarak bölünen şirket en yakın tarihli verdiği temettüyü 2021 yılında 12 aylık mali tablo ile yüzde 1.25 üzerinden dağıttı. 

 AKSUE hissesinin 2022 yılı hedef fiyatı kaç TL?

AKSUE hissesi ile ilgili hem teknik hem temel analiz yapan analistlerin bir konsensus oluşturduğu söylenemez. AKSUE hisse için yükseliş yönlü fikre sahip olan analistler şirketin tedarik zincirinde yaşanabilecek kırılımlar ve enerjiye olan talebin artış göstermesiyle birlikte hisseye olan güvenin artacağı, hisse fiyatlarının da yükselişine devam edeceğini dile getiriliyor. Bu fikre sahip olan analistlerin AKSUE hisse için 2022 yılı potansiyel hedef fiyatı 42 lira bölgesine karşılık geliyor. 

AKSUE hissesinin düşeceği yönde fikir sahibi olan analistler ise tedarik zincirinin kopmayacağını ve pandemi etkilerinin 2022 - 2023 yıllarında tamamen ortadan kalkacağı yönünde bu sebeple AKSUE hisse fiyatlarının tekrardan geri çekileceğini düşünüyor. AKSUE hisse ile ilgili düşüş fikrine sahip olan analistler hisse fiyatının 15 - 18 lira bölgesine kadar geri çekileceğini düşünüyor.

AKSUE hissesi teknik ve formasyon analizi

AKSUE hisse teknik analiz

AKSUE hissesi teknik olarak görüntünün bozulmaya başladığı bir hisse olarak karşımıza çıkıyor. Hisse çok dik olan yükselen regresyon kanalının dibini kırmış ve aşağı yönlü devam ediyor. Yükselen kanalın altında gün kapanışı yapması durumunda yeni hedef artık 25.16 TL seviyesi oluyor. Hissede teknik düzeltmenin bitiş ihtimali söz konusu olursa ise yeni hedefleri ilk önce önceki rekor seviyenin geçilmesi daha sonrasında ise 33 lira bölgesi olarak görülüyor.

AKSUE hissesi günlük grafiklerde  teknik destek ve dirençleri ise şöyle sıralanıyor;

Destekler: 25.16 - 21.88 - 19.20
Dirençler: 30.46 - 33.46 - 35.80

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

AKSUE AKSU ENERJI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.76
Satış 15.79
Değişim 0.5%
Son Değer 15.8
En yüksek 16.55
En düşük 15.61
Haftalık Değişim 10.4122%
Aylık Değişim 15.7509%
Yıllık Değişim 47.6166%
Etiketler