AKGRT hissesi teknik analizi ve 2022 yılı hedef fiyatı

AKGRT hissesi Borsa İstanbul'da yıldız pazarda işlem görmesine rağmen BIST 30-50-100 endeksleri üzerinde hiç bir ağırlığı yok. AKGRT hisse senedinin teknik analizi, 2022 yılı hedef fiyatı ve potansiyel temettü performansı.

AKGRT hissesi teknik analizi ve 2022 yılı hedef fiyatı

AKGRT tarihi

1960 yılında temelleri atılmış olan Aksigorta A.Ş., sigortacılık alanında faaliyet gösteren Türkiye'nin en köklü şirketlerinden biridir.  Kuruluşunun üzerinden 34 yıl geçtikten sonra halka arz süreci ile yatırım artırmaya karar veren Aksigorta şirketi 19994 yılının Aralık ayında o zamanki adı İMKB, şimdi ki adıyla Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Şirketin Genel Müdürlüğü koltuğunda şu an Uğur Gülen oturuyor. 

AKGRT şirketinin sermayesi şu an 306 milyon lira olmakla birlikte şirketin piyasa değeri 2.2 milyar liraya yaklaşmış durumda. 

AKGRT hissesi kime ait?

* Şirketin yüzde 36'lık hisse paylarına Ageas Insurance International N.V. sahiplik ediyor.

* Şirketin diğer yüzde 36'lık hisse paylarına Haci Ömer Sabanci Holding Anonim Şirketi sahip.

* Kalan yüzde 28'lik paylar ise halka açık olan paylar ve aktif olarak işleme konu olmaya devam ediyor.

 AKGRT hissesi hangi pazarda işlem görüyor?

* BIST TÜM-100 

* BIST TEMETTÜ 

* BIST TÜM 

* BIST YILDIZ 

* BIST MALİ

* BIST SİGORTA

AKGRT hissesi yorum

AKGRT hissesi 2022 yılına girdikten sonra günlük grafiklerde sadece 2 kere günü artıda tamamlayabildi. Bu bile hissede yaşanan kriz ortamını anlatmaya yeterliyken hisse üzerinde analizler yapan analistler hisse fiyatlarının hâlâ dip fiyatına ulaşamadığını ve dip bölgesinin daha aşağılarda olabileceğini dile getiriyor. 

Bununla birlikte hisse fiyatları 10.66 TL'den, 7 lira bölgesine kadar kesintisiz bir düşüş yaşadı. AKGRT hissesi bugün yüzde 1.27 değer kazanmış durumda fakat bunun kalıcı olup olamayacağını gün sonunda görülecek. hisse fiyatlarının neden düştüğü ile ilgili ise net bir dayanak yok fakat hissenin gidişatı ile ilgili yorum yapan analistlerin AKGRT yatırımcıları için pekte iyiye gitmediğini dile getiriyor.

AKGRT hissesi temettü veriyor mu?

AKGRT temettü

AKGRT hissesi temettü verimliliği açısından yüksek sayılabilecek bir şirkettir. 12 aylık ve dönemlik temettü dağıtımı konusunda sürekliliği olan ve genel itibariyle yüzde 5'den fazla temettü dağıtımı gerçekleştirebilen bir şirket olarak karşımıza çıkıyor.

 AKGRT hissesinin 2022 yılı hedef fiyatı kaç TL?

AKGRT hissesi grafiklerine büyük açıdan bakıldığı takdirde hissenin fiyatları 2019 yılında 3 lira etrafında fiyatlanırken başladığı ralli ile birlikte fiyatları 10.66 TL seviyesine kadar neredeyse kesintisiz bir ralli yaşadı. Bu bölgeye geldikten sonra gelen sert satış dalgası ile birlikte 6.68 TL'ye kadar geri çekilmişti. Şirket yine tarihi zirve bölgesi olan 10.66 TL seviyesine geldikten sonra benzer bir hareketi devam ettirmesiyle birlikte analistler fiyat hareketlerinin artık sonlandığını ve şirketin hedef fiyatının 2022 yılı içerisinde 5 lira etrafında şekilleneceğini düşünüyor.

Yükseliş ihtimaline de yer ver analistlerin sayısı azımsanacak durumda değil. Yükseliş fikri beyan eden analistler ise benzer hareketlerin tekrarlanmasının büyük bir W formasyonu yapmak için hazırlık olduğunu ve 10.66 TL bölgesinin geçilmesi durumunda hissenin hedef fiyatının 20 lira ve üzerinde olacağına inanıyor.

AKGRT hissesi teknik ve formasyon analizi

akgrt hisse teknik analiz

AKGRT hissesi günlük grafiklerde teknik açıdan incelendiğinde yükselen regresyon kanalının dip bölgesine bulunuyor. Tıpkı yükseliş döneminde yaptığı gibi düşüş döneminde de çok sert hareketler yapan hissenin volatilitesi artarken hacim oranları ise giderek düşmeye başladı. Hissenin günlük grafiklerde teknik destek ve dirençler ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 7,10 - 6,68 - 6,42 - 3,97
Dirençler: 8,22 - 8,68 - 9,14 - 9,72 - 10,66 

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

Alış 7.12
Satış 7.13
Değişim -0.03%
Son Değer 7.12
En yüksek 7.32
En düşük 7.09
Haftalık Değişim 4.7058%
Aylık Değişim 13.738%
Yıllık Değişim 35.619%
Etiketler