Akıllı sözleşmeler: İsviçreli şirketler Tezos'u seçiyor

Tezos, İsviçre Kripto Vadisi'nden üç finans ve teknoloji şirketi arasındaki işbirliğinin odak noktası olmaya devam ediyor.

Akıllı sözleşmeler: İsviçreli şirketler Tezos'u seçiyor

Akıllı sözleşmeler, merkezi olmayan finansal hizmetler (DeFi) dünyasının temelini oluşturur. Ancak CeFi sektörü, blockchain teknolojisinin olanaklarını da giderek daha fazla keşfediyor. Kripto alanı şu anda akıllı sözleşmenin Cardano'da tanıtılmasını hevesle beklerken, başka bir Ethereum rakibi Tezos (XTZ), prestijli bir ortaklığa girmeyi başardı. İsviçreli şirketler Crypto Finance, InCore Bank ve Inacta gelecekte varlıkların tokenizasyonu için Tezos'a güvenecek.

Tezos: yeni standart mı?

Bu amaçla BT şirketi, “DAR-1” adlı yeni bir belirteç standardı geliştirdi. DAR-1, Tezos FA2 standardını temel alır. FA2, standartlaştırılmış bir programlama arayüzü aracılığıyla hem tek hem de çok jetonlu akıllı sözleşmelere olanak tanır. Belirteç standardı, tek bir işlemde farklı belirteçlerin (türlerin) birden fazla aktarımına izin verir.

Kurumsal müşterilere odaklanmak

Aynı basın bülteninde InCore Bank, kurumsal müşterileri için XTZ staking hizmetlerinin başlatıldığını duyurdu. InCore, bunu mümkün kılan ilk federal B2B bankasıdır. XTZ staking, doğrudan InCore Bank'ın e-bankacılık portalı aracılığıyla gerçekleştirilecek ve Crypto Finance kripto velayetini devralacak. Inacta ve “ekosistemdeki diğer katılımcılar” ile birlikte InCore Bank, bu yıl Tezos'ta bir dizi güvenlik belirteci çıkarmayı planlıyor.

Bu yeni lansmanlar, adı geçen ortakları dijital varlık endüstrisinde öncüler haline getiriyor ve Tezos blok zincirindeki cazip yatırım fırsatlarından yararlanmak için yenilikçi yeni finansal piyasa katılımcılarına kapı açıyor.

Etiketler