Akaryakıt fiyatlarına zam mı gelecek? Brent petrol varil fiyatı yükseliyor!

Brent petrol varil fiyatı piyasanın dalgalanmasından fazlasınca etkilendi. Hal böyle olunca araç sahipleri tarafından akaryakıt fiyatları yükseliyor mu diye araştırmaya başladı.

Akaryakıt fiyatlarına zam mı gelecek?  Brent petrol varil fiyatı yükseliyor!

Brent petrol varil fiyatı düşüş gösterdi. Uluslar arası piyasada şuanda 92,53 dolardan işlem gören brent petrol fiyatı dalgalı ilerliyor. Dün 93,03 dolardan işlem gören Brent petrol fiyatı günü 90,62 dolarla bitirdi. Bugün ise az bir şey artış göstererek 91,97 dolardan işlem görmeye başladı. Ayrıca Batı Teksas türü ham petrol varil fiyatı da 85,75 dolardan alıcı buldu.

Brent petrol fiyatlarında yaşanan yükselişte, küresel petrol arzıyla ilişkili endişeler de arttı. Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrel’e dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde yapılan anlaşma kapsamında uzlaşmaya varılma olasılığı sorulunca Borrel tarafından: "kesinlikle nihai bir sonuç aramaya katkıda bulunmayan bazı önerilerde bulunmalarının" ardından "bu hafta içinde hiçbir şey olmasını beklemediğini" denildi.

Petrol stokları endişeleri artırdı!

Brent petrol fiyatı

Dünyanın en büyük petrol üreticisi konumunda olan Amerika Birleşik Devletlerinin ham petrol stoklarında olan dalgalanma da endişeleri artırdı. Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından yapılan açıklama kapsamında ham petrol stoklarında geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık olarak 1 milyon 35 bin varil artışı olduğu ortaya çıktı.