Emekliye promosyon ödemelerinde zam! Ekim ayı promosyon kampanyaları…

Kamu ve özel bankaları tarafından emekli vatandaşları çekmek için hazırlanan promosyon kampanyaları yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ekim ayı emekli promosyon kampanyaları için çalışmalar başladı. Promosyon ödemelerinin 14 bin TL’ye kadar yükselmesi bekleniyor. işte bankalara promosyon kampanyaları…

Emekliye promosyon ödemelerinde zam! Ekim ayı promosyon kampanyaları…

Ülkemizdeki 13 milyon emekli vatandaşın maaşlarını hangi bankadan çekeceklerini belirleme özgürlüğü bulunuyor. Sabit gelir olarak emekli maaşı ile geçinen vatandaşlarımız, en iyi teklifi sunan bankalar ile çalışma yolunu tercih ediyor. Emeklilere özel kredi kampanyalarının yanı sıra promosyon ödemeleri de banka belirleme sürecinde en önemli etken oluyor. En yüksek promosyon bedelini sunan bankayı tercih eden emekliler yoğun bir araştırma dönemine girdi. Zira, kamu ve özel bankaları tarafından her gün yeni bir teklif sunuluyor. Müşterilerini kaybetmek istemeyen bankalar, rekabetçi piyasa içerisinde promosyon ödemelerini artırmak zorunda kalıyor. Üç yıllık dönemi kapsayan promosyon anlaşmaları için teklif edilen kampanya bedeli nakit ve tek seferde ödeniyor. Nakit ihtiyacı duyan emekli vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlayan promosyon ödemelerinde özel bankaların daha çok tercih edildiği belirlendi. 

Emekliye promosyon ödemelerinde zam! Ekim ayı promosyon kampanyaları… - Resim : 1
Ekim ayında emekli promosyon ödemeleri artacak


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, banka promosyon ödemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TÜRK-İŞ ve GMİS Genel Başkanları ile görüşme yaptığını açıklayan Bakan Fatih Dönmez, ‘’Emekli promosyon ödemeleriyle ilgili TTK Genel Müdürlüğümüze talimat verdik. Banka promosyon ödemeleri için işçinin lehine olacak her adımın destekçisi olacağız. Promosyon ödemelerinin güncellenmesi için çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı. Emekli promosyon ödemelerinin Ekim ayında daha yüksek rakamlara çıkması bekleniyor. Henüz herhangi bir banka ile anlaşma sağlamayan emekliler ise Ekim ayını kampanya bedellerini bekliyor. Emekli vatandaşlara herhangi bir banka ile anlaşma yapılması halinde ise cayma hakkı tanınıyor. Promosyon ödemesi almış olsanız dahi anlaşmayı sonlandırabilirsiniz. Lakin, sözleşme şartlarına göre cezai yaptırım uygulanması kaçınılmaz olacaktır. Örneğin 7 bin 500 TL promosyon ödemesi alan bir emekli, 10 bin TL ödeme sunan bir bankaya geçiş yapabilir. Bunun için aldığınız ücreti geri ödemelisiniz, varsa faiz ücretini de yatırmanız talep edilebilir. Ekim ayında promosyon bedelinin 14 bin TL’ye kadar çıkma ihtimali bulunuyor. Özellikle memur emeklileri için belirlenen promosyon ücreti yükselecek.