Açıklama geldi: Paket başı 1,5 TL zamlandı!

Son zamanların en çok araştırılan konularının başında yer alan sigara zammı özellikle sigara tiryakileri tarafından araştırılmaktadır. Açıklama geldi: Paket başı 1,5 TL zamlandı!

Açıklama geldi: Paket başı 1,5 TL zamlandı!

Sigara fiyatları zamlandı. Özellikle yapılan zamlar tiryakiler tarafından en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Edinilen bir son dakika haberine göre sigara fiyatına zam geldi. Gelen zamla beraber Eylül ayında belirli başlı sigara markalarına 1.5 TL zam geldi!

Yılbaşından bugüne kadar sigara fiyatlarına 10 TL zam yapıldığı tespit edildi. Edinilen bir son dakika haberine göre sigara fiyatlarına yeni bir zam geldiği açıklandı. Bildiğiniz gibi sigaraya ilk zam Ocak ayında, ikincisi Mart ayında, üçüncüsü Mayıs ayında ve Temmuz ayında yapıldı. Bu süre zarfında toplam 10 TL’lik zam yapıldığı açıklanmıştı. Edinilen bir habere göre bu sabah sigara fiyatlarına bir zam daha geldi.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş tarafından kısa süre önce sigara zammı ile ilgili açıklama sosyal medya hesabından yapıldı. Bir grup sigaraya 1,5 TL zam yapılacağı açıklandı.

En ucuz sigara ne kadar?

Piyasada satılan en ucuz sigara fiyatı araştırılmaktadır. Sigara fiyatlarına en son Temmuz ayında zam yapılmıştı. En ucuz sigara paketi Temmuz ayında gelen zamla beraber 27 TL olurken, en pahalı sigara ise 31,5 TL oldu.

Sigara zammı

 Tütüne de zam gelmişti!

Geçen aylarda Resmi Gazete’de yayınlanan bir karara göre sarmalık kıyılmış tütüne de zam gelmişti. Geçerli olmak üzere ÖTV oranı %40 oranından %55’e çıkarıldığı duyurulmuştu. Hal böyle olunca da sigara fiyatlarına gün be gün zam gelmeye başladı.