ABD'de vadeliler güne nasıl başladı?

ABD borsaları haftanın ikinci gününe negatif başladı.

ABD'de vadeliler güne nasıl başladı?

ABD borsalarında endeksler Salı günkü işlemlere düşüşle başladı.

Dow Jones endeksi, yüzde 0,29 düşüşle 34.766,78 puandan,

Nasdaq endeksi yüzde 1,05 kayıpla 14.812,5 puandan işlem görüyor.

Artan enflasyon endişeleriyle artış eğilimine devam eden ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dün haziran ayından bu yana ilk defa yüzde 1,50'nin üzerine çıkmasından sonra bugün yüzde 1,55 düzeylerinde seyretti.

Tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle teknoloji hisselerinde de değer kaybı görüldü.

Piyasalar bugün gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın Senato'nun Bankacılık Komitesi'nde yapacağı konuşmaya odaklanırken, Powell'ın konuşmasında enflasyon baskılarının beklenenden uzun sürebileceği uyarısında bulunacağı aktarıldı.

Ayrıca, ABD Kongresi'nin üyeleri olası bir hükümet kapanmasını ve iç borçlar sebebiyle temerrüde düşülmesini engellemek için mücadele verirken, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitine yönelik ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye yönelik bir mektup daha yazdı.

Yellen, son mektubunda, Kongre'nin 18 Ekim'e kadar borç limitini yükseltmek ya da askıya almak için harekete geçmemesi halinde Hazine'nin olağanüstü tedbirlerinin tükeneceğini belirtti.

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçi Partililer, dün borç limitinin 2022 yılının aralık ayına kadar askıya alınmasını ve hükümetin kapanmasını engellemeyi amaçlayan yasa tasarısını engellemiş, 100 sandalyeli Senato'da Cumhuriyetçilerin engelini aşmak için gereken 60 oy sağlanamamıştı. (AA)

SP500 Amerika 500 Endeks
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim -15.2699%
Son Değer 4192.85
En yüksek 4204.39
En düşük 4167.93
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler