ABD'de mortgage endeksleri ve faizler geriledi

ABD'de mevsimsel etkilerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini kapsayan mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi düşüş kaydetti.

ABD'de mortgage endeksleri ve faizler geriledi

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel etkilerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini kapsayan mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 1,8 düşerek 627,0 puan oldu.

MBA tarafından haftalık olarak yayınlanan rapora göre, satınalma endeksi yüzde 1,1 düşüş kaydederek 252,4 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 2,3 gerileyerek 2.791,3 puana düştü.

Mortgage faizleri 30 yıllık yüzde 3,15, 15 yıllık yüzde 2,52, 5 yıllık ARM faizi yüzde 2,94, 30 yıllık jumbo faizi yüzde 3,20 olarak gerçekleşti.

Mortgage piyasa endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını içeriyor. Bu başvurular içinde satın alma veya refinansman için yapılan tüm geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularda sabit ve değişken faizli morgage kredileri bulunuyor.

MBA satınalma endeksi, tek aile konutlarının satın alınması için yapılan tüm başvuruları içeriyor. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki tüm ürünleri kapsıyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge olarak kabul ediliyor.

MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman amacıyla kredi kurumlarına yapılan tüm başvuruları içeriyor. Endeks, bütün refinansman için yapılan mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Bu araştırma 2 Temmuz ile biten haftayı kapsıyor.

Etiketler