ABD, yeni Bitcoin madenciliği gücü

Bitcoin madenciliği kalesi Çin çöküyor. Madencilik kapasitelerinde büyük bir çıkış gerçekleşti ve bir bölgeyi Çin yaptırımlarından yararlanan biri haline getirdi: ABD. ABD'nin yeni Bitcoin madenciliği süper gücü olma şansı nedir?

ABD, yeni Bitcoin madenciliği gücü

Çin'in özel kripto para birimlerine karşı önlem alması ve bunları ciddi bir tehdit olarak algılaması soğuk savaş dalgası yaratmıştı. Ancak, kimse bu yılın Mayıs ayından bu yana Bitcoin madencilik endüstrisindeki sert baskıyı beklemiyordu. Bu sadece Bitcoin döviz kurunu baskı altına sokmakla ve madencilik zorluğunu kısaca durdurmakla kalmadı, aynı zamanda tüm bir endüstri şimdi ülkeden kaçıyor. Madencilerin göçünden özellikle bir ülke yararlanıyor: Amerika Birleşik Devletleri!.

Güle güle Çin: Şanssızlıkta şanslı mı?

Piyasa için olumsuz bir haber olarak görülen şey, uzun vadede bir nimet olduğunu kanıtlayabilir. Geçen haftaki yorumda açıklandığı gibi , Çinli madencilerin çıkışı, Çin'deki madenciliğin merkezileşmesini önemli ölçüde azaltma fırsatı sunuyor. Sonuçta, kaynaklara veya bilgilere bağlı olarak, madencilik kapasitelerinin yüzde 50 ila 70'i Çin'de bulunuyor.
 Gerçekte merkezi olmayan Bitcoin ağı için büyük bir bağımlılık.

Madencilik kaynaklarının yeniden yerelleştirilmesi, Bitcoin'i siyasi etkilere karşı daha istikrarlı hale getirme ve batılı yatırımcıların çekincelerini azaltma fırsatı sunuyor. Özellikle Çin'deki kritik yatırımcılar yeniden dağıtımdan memnun olmalı. Ancak madenciliğin merkezi olmayan hale getirilmesi için yeni tesislerin farklı bölgelere yayılması gerekecekti. Politik açıdan tarafsız bir bakış açısından, Çin'in kapasitelerinin bire bir başka bir ülkeye aktarılmasının bir anlamı yok.

Durak Kazakistan?

Madencilik kapasitelerinin artık dünyanın farklı bölgelerine adil bir şekilde dağılmış olması, kesinlikle gerçekleşmeyecek bir hayaldir. Çin liderlik pozisyonundan vazgeçse bile, Bitcoin hash gücünün çoğunluğunun tekrar toplanacağı sadece birkaç ülke olması muhtemel. Enerji maliyetlerinin en önemli faktörü, geleceğin önde gelen maden sahalarının seçeneklerini yönetilebilir sayıda bölgeye indirger.

Yararlanıcılardan biri, giderek daha fazla madencinin yerleştiği Kazakistan. Ancak, bunun öncelikle kısa vadeli bir eğilim olması muhtemeldir. Ne de olsa ülke, yatırımcılar için özellikle önemli olan çok az siyasi istikrar sunuyor. Bunun yerine, Orta Asya ülkesi, Çin'e olan coğrafi yakınlığının yanı sıra son derece düşük elektrik fiyatlarından ve düşük (çevresel) gereksinimlerden faydalanmalıdır. Ancak uzun vadede en büyük kazanan muhtemelen Amerika kıtası olacak.

Etiketler