ABD vadeliler haftanın son gününe yükseliş ile başladı

New York borsası güne tarım dışı istihdam verilerine rağmen yükselişle başladı.

ABD vadeliler haftanın son gününe yükseliş ile başladı

New York borsası, güne değer kazanarak başladı.

Açılışla birlikte Dow Jones endeksi, 120 puan ve yüzde 0,34 değer kazanımıyla 34.692 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,61 primle 4.218 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,73 değer kazancıyla 13.717 puana yükseldi. ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisi 559.000 ile beklentilerin altında kalsa da güçlü bir duruş ortaya koyarken, işsizlik oranı yüzde 5,8 seviyelerine çekildi.

Analistler, enflasyonist baskıların devam etme ihtimaline karşılık beklenilenin altında kalan tarım dışı istihdam verisinin risk almak isteyen yatırımcıların heveslenmesine sebep olarak pay piyasalarını desteklediğini bildirdi.

Veri sonrası ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puandan fazla düştü ve 1,59 seviyesine geriledi, doların ise küresel para birimleri göre geride kaldığını ve değer kaybettiği ise gözden kaçmadı. Doların değer kaybetmesinin ise daha az risk alarak parasını enflasyona karşılık korumak isteyen yatırımclardan dolayı altın ve gümüşte ons fiyatının artmasına sebep olduğunu ifade etti.

Altının ons fiyatı tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının hemen ardından yüzde 1'den fazla artışla 1890 seviyesine tekrar yükselmesine neden oldu. Benzer bir hareket ise gümüşte meydana geldi ve gümüşün ons değeri yaklaşık yüzde 1 değer kazandı.

Etiketler