ABD vadeliler haftanın ilk gününe yükseliş ile başladı

ABD vadeli işlem piyasaları haftanın ilk gününde hafif alıcı baskın başladı. Risk iştahı konusunda hâlâ ciddi soru işaretlerinin olduğu haftanın ilk piyasa gününde işlem hacimlerinin önceki haftanın son gününe nazaran daha düşük olması dikkat çekti.

ABD vadeliler haftanın ilk gününe yükseliş ile başladı

New York borsası, haftanın ilk işlem gününü hafif alıcılı açtı ve yatay bant üzerinde hareketlerine devam etti.

Kapanışla birlikte Dow Jones endeksi, yüzde 0,24 değer kazanarak 35.144,31 puan seviyesine çıktı.

SP-500 endeksi yüzde 0,24 değer kazanımıyla birlikte 4.422,23 puana yükseldi ve Nasdaq endeksi yüzde 0,03 artışla 14.840,7 puana kadar zor olsa bile yükseliş gösterdi. Resmi kapanışlarla birlikte 3 endeks, kapanışın ardından rekor tazelemiş oldular.

Yeni tip koronavirüs Delta varyantına ilişkin endişeler devam ederken Çin ile ABD arasındaki gerilimin de etkisiyle güne düşüşle başlayan çoğu endeks, gün içerisinde pozitif haber akışının gelmesi ile birlikte yükseliş ile kapanış aldılar.

Tesla, Apple, Microsoft, Alphabet gibi dev şirketlerin bilanço beklentilerinin piyasayı her şeye rağmen ayakta tuttuğunu düşünüldüğünde, ABD Merkez Bankasının (Fed) yarın başlayacak temmuz ayı toplantısından çıkacak kararların birçok yatırımcının odağında olduğunu düşünmek yanlış olmaz.

Etiketler