Borsa İstanbul'da yönü kur mu belirleyecek?

Piyasalarda temmuz ayının son haftasına girdi gündemin çok yoğun olması Borsa İstanbul'da yön tayinini zorlaştırmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul'da yönü kur mu belirleyecek?

Küresel piyasalar haftaya negatif başlarken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,06 değer kazanarak 1.352,38 puana yükseldi

Geride bıraktığımız haftada yurt içerisinde piyasalar bayram tatili sebebiyle kapalı olurken, Türkiye ve dünyada Delta varyantına bağlı şekilde vaka sayılarında görülen artışlar ile bazı ülkelerde önlemlerin bir kez daha artırıldığı görüldü. Salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları piyasaların ana gündemini oluşturmaya devam ederken, yatırımcılar bu hafta, piyasaların yönü açısından kritik önemdeki Fed toplantısı ve alınacak kararlar ile yapılacak yönlendirmelere odaklanacak. Yurt içinde de TCMB'nin açıklayacağı senenin 3. Enflasyon Raporu ve iç ve dış siyasi gündem yakından izlenecek.

Teknik açıdan BİST-100 endeksinde, önceki hafta bayram tatili öncesi pozisyon ayarlamaları ile tüm haftanın riskini almak istemeyenlerin satış yönlü baskılarıyla 1.350 seviyesine doğru bir gerileme görülmüştü. Endeks gün içerisinde 1.367, kısa vadede 1.396 altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşsa bile kısa vadeli dip arayışı ve düşüş trendinin sürmesi ihtimali bir hayli güçlü şekilde devam ediyor.

Endeks 1.367 altında kaldıkça 1.310-1.330 aralığı birinci hedef dahil olmak üzere izlenmeye devam edilmedi. Kritik bir destek bölgesi olan 1.328 - 1.340 aralığı korunabildiği sürece, yukarı yönlü bir eğilimin etkili olma ihtimali tekrar devreye girer, ilk önemli direnç olan 200 GHO’nın bulunduğu 1.370 seviyesi ve bu seviye üstünde yukarı yönlü toparlanma çabalarının ilk aşamada 1378 ve 1.400 direncine doğru güçlenebileceği ihtimali süregeliyor. 1.400 düzeyinden gelmesi muhtemel kâr satışlarının da 200 GHO bulunduğu 1.370’ten aşağı kırmaması halinde, piyasada toparlanma eğiliminin 1.420-1.450 aralığını hedeflemesi bekleniyor. (GHO: Günlük Hareketli Ortalama)

Etiketler