ABD Hazine getirisi yüzde 1,50'nin üzerinde istikrar kazanıyor

ABD’nin 10 yıl vadeli gösterge Hazine tahvilinin getirisi yüzde 1,50'nin üzerinden işlem görüyor.

ABD Hazine getirisi yüzde 1,50'nin üzerinde istikrar kazanıyor

ABD'nin 10 yıllık gösterge Hazine tahvilinin getirisi, Federal Rezerv'in kasım ayında daralmaya başlayacağı ve önümüzdeki yıl faiz oranlarını artıracağına yönelik artan beklentilerle yüzde 1,50 üzerinde istikrar kazanıyor.

Hafta başında gösterge oran üç ayın en yüksek düzeyi olan yüzde 1,56'ya ulaşmıştı. Dün en son yüzde 1,5212'de işlem görürken yeni güne yatay başlangıç yapan oran, yüzde 1,543'ü test ettikten sonra kazançlarının bir kısmını geri vererek yüzde 1,5 üzerinde kaldı.

Türkiye saatiyle 12.45'te yüzde 0,0004 ekside işlem gören gösterge tahvil getirisinde aralık yüzde 1,508 - 1,544 oldu

Son yükselişlerle beraber gösterge Hazine getirisi beş günde yüzde 8,9 değer kazanırken bir ayda yüzde 23,50 değer kazandı. Yıl başından bu yana yüzde 60 oranında kayda değer bir artışa imza atarken bir yılda yüzde 84,50 artış gösterdi. 

Gösterge tahvil Fed ile beraber İngiltere Merkez Bankasının daha şahin duruşa işaret etmesinden destek buldu.

Veri cephesinde bugün öğleden sonra açıklanacak olan ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları, ikinci çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla büyümesi, çekirdek PCE ve Chicago PMI raporları bekleniyor. Raporlarda enflasyona yönelik sinyallere ve PMI anketindeki toparlanmaya dikkat edileceği aktarıldı.

Etiketler