ABD borsaları açılışta pozitif seyretti

ABD borsalarında endeksler Perşembe günkü işlemlerde alıcılı seyretti.

ABD borsaları açılışta pozitif seyretti

ABD borsaları, iyi gelen ekonomik verilerin ardından yeni güne yükselişle başladı. Açılışın ardından;

Dow Jones endeksi, yüzde 0,57 artışla 34.014,53 puandan,

S&P 500 endeksi yüzde 0,84 yükselişle 4.218,41 puandan,

Nasdaq endeksi yüzde 1,14 artarak 14.210,65 puandan işlem görmeye başladı.

Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası dün günü düşüşle tamamlayan endeksler, iyi gelen ekonomik veriler ve ABD'li teknoloji şirketlerinin güçlü bilançolarının ardından açılışta pozitif bir seyir izledi.

Fed, nisan ayı toplantısında, beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, "güvercin" tutumunda herhangi bir değişikliğe gitmemişti.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülke ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,4 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti.

Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı da 24 Nisan ile biten haftada 553 bine gerileyerek düşüş göstermeye devam etti.

ABD'nin büyük teknoloji şirketleri bilançolarını açıklamayı sürdürürken, Apple ve Facebook, bu yılın ilk çeyreğinde gelirlerinin arttığını duyurdu.

New York 1 Temmuz'da normal hayata dönmeyi planlıyor

New York Belediye Başkanı De Blasio, kentin 1 Temmuz'da tamamen açılma hedeflediğini açıkladı.

Koronavirüsten en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan New York, aşılamalar sayesinde hızla toparlanmıştı. De Blasio, "Geri dönmeye hazırız, daha güçlü geri döneceğiz" dedi.

Eylül ayından itibaren öğrencilerin tam zamanlı okula döneceklerini ifade eden Başkan, 1 Temmuz sonrasında restoranlar, perakende satışı, nakliye, kamu taşımacılığı gibi alanlar ile tüm işletmeler için kısıtlamaların kalkacağını bildirdi.

SP500 Amerika 500 Endeks
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim -15.2699%
Son Değer 4192.85
En yüksek 4204.39
En düşük 4167.93
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler