2022 Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar

Araç almak özellikle son zamanlarda çok zor hale gelmiştir. Araç alabilmek için önceden insanlar para biriktirseler de şuan para biriktirmek hayal oldu. Biz bugün sizlere 2022 Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar konusunda bilgi vereceğiz. Peki, 2022 Taşıt Kredisi Nasıl Çekilir?

2022 Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar

Araç almak özellikle son zamanlarda çok zor hale gelmiştir. Araç alabilmek için önceden insanlar para biriktirseler de şuan para biriktirmek hayal oldu. Artış gösteren dolar kuru ve altından dolayı araba fiyatları da giderek zamlandı. Araç almak isteyen kişiler de bankalara giderek taşıt kredisi almayı tercih etti. Biz bugün sizlere 2022 Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar konusunda bilgi vereceğiz. Peki, 2022 Taşıt Kredisi Nasıl Çekilir?

Taşıt kredisi çekebilmek için öncelikle kredi işlemleriyle alakalı bilgi edinmeniz gerekir. Taşıt kredisi kapsamında kredi ödeme planlarınız önemli bir detaydır. Taşıt kredisi kapsamında ülkemizde hem kamu bankaları hem de özel bankalar biraz kredi limit imkanı sunmaktadır. Taşıt kredisi seçenekleri arasında bankaların yaptığı kampanyalar farklılık gösterebilir. Öncelikle hangi bankanın ne kadar kredi vereceğini öğrendikten sonra dilediğiniz bankaya giderek prosedürleri yerine getirip kredi alabilirsiniz.

2022 Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar

Pek çok banka tarafından taşıt kredisi verilmektedir. Taşıt kredisi alma adımları bankadan bankaya farklılık gösterse de özellikle son zamanlarda uygun ödeme koşulları sunan ING Bank ilk sırada yer alırken TEB de ikinci sırada yer alır. ING Bank %1.35’den faizle taşıt kredisi verse de TEB İse %1,36’lık faizle kredi vermektedir.  Bu oranlar enflasyon durumuna göre farklılık gösterse de taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi oranlarında ibre çok yükselmiyor. Yine kredi başvurusu yapmadan önce aylık taksit ödeme planlarını ve toplam ödeme oranlarını bankadan öğrenebilirsiniz.

2022 Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar - Resim : 1

Taşıt Kredisi Almak İçin Şartlar

2022 Taşıt Kredisi Almak İçin Şartlar bulunmaktadır. Tüm kredi işlemlerinde göz önüne alınan bir durum olduğu gibi taşıt kredisi alırken de kredi puanı bankalar tarafından dikkate alınmaktadır. İkinci olarak da alacağınız krediyi ödeyeceğiniz gelir seviyenizin olduğunu göstermeniz gerekir. Aynı zamanda 18 yaşından küçüklere kredi verilmediğini unutmamanız gerekir. Taşıt kredisi için bankalar tarafından müşterilere sunulan vade ise 60 ay ile sınırlıdır. Ayrıca taşıt kredisi alabilmek için mutlaka en az 6 aylık SGK kaydının olması gerekir. Bazı bankalar kredi çekme esnasında kefil isterken bazıları istememektedir. Her bankanın şartı farklı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.