18 yaşından büyüklere müjde! İŞKUR 5500 TL TYP ödemesi yapacak

İstihdam merkezi olarak kabul edilen İŞKUR, 18 yaşından büyük kişilere oldukça güzel bir haber verdi. İŞKUR Toplum yararına programlar kapsamında 18 yaşından büyük kişilere ülke genelinde istihdam sağlamak amacı ile 5500 TL ödeme yapacak.

18 yaşından büyüklere müjde! İŞKUR  5500 TL TYP ödemesi yapacak

İŞKUR kurulduğu günden bu yana her geçen yıl neredeyse milyonlarca insana iş istihdamı desteği sağlamakta. Ülke ekonomisinde işsizlik oranını azalmak istihdam sağlamak ve iş bulamayan vatandaşlar için gelir kapısı oluşturmaya zemin hazırlayan İŞKUR istihdam merkezi bu yeni haberi ile birlikte milyonlarca vatandaşın adeta yüzünü güldürdü.
Alınan kararlara göre İŞKUR  TYP sayesinde iş arayıp da henüz bulamayan kişilere  aylık 5.500 TL ödeme sağlayacak.
 

İŞKUR TYP başvuruları  ALO 170 iletişim  hattından da yapılabilecek

Ülke genelinde milyonlarca kişileri yakından ilgilendirmekte olan İŞKUR TYP başvuruları hem e devlet sitesi üzerinden hem de ALO 170 hattından erişime açık olacak. Eğer kişiler e devlet sitesi üzerinden İŞKUR Toplum yararına programlar başvuru işlemlerini gerçekleştiremiyorsa hiç vakit kaybetmeden İŞKUR e-şube ya da  ALO 170 iletişim hattı ile iletişime geçmelidirler.  ALO 170 hattı  7/24 hizmet vermektedir. ALO 170 hattı T .C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülmektedir.

18 yaşından büyüklere müjde! İŞKUR  5500 TL TYP ödemesi yapacak

İŞKUR TYP katılım şartları nelerdir?

İŞKUR platformu üzerinden TYP adayları katılım şartları oldukça önemli bir husus olarak adayları yakından ilgilendirmekte. Adayların özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki 18 yaşını doldurmaları gerekmekte. 18 yaşını doldurmamış kişiler ne yazık ki İŞKUR TYP aylık 5.500 TL ödemelerinden yararlanmaya hak kazanamıyorlar. Bunun yanı sıra adaylar seçilirken özellikle emekli ve malul aylıklarının olmamasına dikkat edilmekte.

Emekli ya da malul aylıkları olan kişiler tespit edildiğinde başvurular sistem üzerinden otomatik olarak iptal ediliyor. İŞKUR TYP alık 5.500 TL ödemelerinde adayların bir diğer dikkat etmeleri gereken husus ise adaylar öğrenci olarak yer almayacak. Yani öğrenci olan kişilerin İŞKUR TYP  aylık 5.500 TL ödeme almalarına kesinlikle izin verilmemekte. Fakat eğer aday açık öğretim ya da açık lise öğrencisiyse TYP başvurularına bulunabilmeye hak kazanabilir. Özellikle belirtilmesi gerekir ki başvuru yapacak kişilerin gereken koşullarına dikkat etmeleri zorunluluk bildirmekte.

Etiketler