Anne ve babaların yüzlerini güldürecek haber geldi! PTT yarın 1.300 TL ödeme yapacak

Anne ve babalara müjdeli haber verildi! Yarın gün içinde PTT'ye giden aileler toplamda 1300 TL ödeme alacak. Sizler de hemen yarın PTT'ye giderek ödemenizi alabilirsiniz.

Anne ve babaların yüzlerini güldürecek haber geldi! PTT yarın 1.300 TL ödeme yapacak

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan vatandaşlara doğum yardımı ödemeleri yarından itibaren verilecek. Bu ödeme kapsamında doğum yardımı başvurusunda bulunan anne ve babalar 15 Ağustos 2022 tarihi Pazartesi günü (yarın) PTT’ kurumuna müracaat ederek ödeme taleplerinde bulunabilme hakkına sahip olacaklar.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı

Vatandaşlara doğum yardımı üzerine Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yürütülmekte olan çalışmalarda yarın itibari ile PTT’ler anne ve babalara doğum yardımı ödemesi yapacak. Konuya ilişkin Aile ve sosyal hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. PTT tarafından ödemelerin gerçekleştirilecek olduğu doğum yardımı paraları vatandaşlara ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk 400 TL, üçüncü çocuk için ise  600 TL verileceğini ifade etti. 

Anne ve babaların yüzlerini güldürecek haber geldi! PTT yarın 1.300 TL ödeme yapacak

Anne ve babalar dikkat! Ödemeler yalnızca 1 Kere yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara doğum yardımı ödemeleri yalnızca 1 defalığına yapılmış olacak. Bunun yanı sıra özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki daha önce doğum yardımı ödemesi alan vatandaşlar tekrar doğum yardımı ödemesi almaya ne yazık ki hak kazanamayacaklar.

Doğum yardımı ödemelerinin başvuru şartları nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde vatandaşlara doğum ödemeleri yapacağını ifade etti. Bu ödemeler kapsamında vatandaşların uyum sağlamaları gereken bazı önemli hususlar yer almakta. Doğum yardımı ödemelerinden özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki Türk vatandaşları ve mavi kart sahipleri yararlanabilmekte.  Bunun yanı sıra doğum yardımı 15.05.2015 yılında ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için geçerlilik göstermektedir. Bu sebepten dolayı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenmekte olan bu tarihten önce doğan çocuklarınız var ise  doğum yardımı hakkına ne yazık ki sahip değilsiniz.

Doğum yardımı başvurusunda nasıl bulunabiliriz?

Doğum yardımı ödemelerinden yararlanmak istiyorsanız KPS olarak da kabul edilmekte olan Kimlik Paylaşım Sistemi kaydınızı yaptırmanız zorunluluk bildirmektedir. Kimlik Paylaşım Sistemine kaydınızı yaptırmazsanız ne yazık ki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlamış olduğu bu haktan yararlanamazsınız. Bunun yanı sıra sisteme giriş yaptığınız zaman karşınıza doğum yardımı başvuru dilekçesi çıkacaktır. Bu dilekçeyi eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Hatalı ya da eksik doldurulan dilekçeler ne yazık ki bakanlık tarafından kesinlikle dikkate alınmamaktadır. Dilekçenizi doldurduktan sonra bizzat kendiniz müracaat ederek Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuruda bulunmalısınız.

Hamileler doğum yardımı başvurusunda bulunabilirler mi?

Hamileler doğum yardımı başvurusunda kesinlikle bulunmazlar. Doğum yardımı başvurusunun gerçekleştirilmesi için canlı doğumun yapılması şartı aranmaktadır. Eğer çocuğunuz canlı olarak doğarsa Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinde çocuğunuz adına canlı doğum kaydı yaptırılmaktadır. Çocuğunuza yaptırılmakta olan canlı doğum kaydı sayesinde kolaylık ile doğum yardımı ödemesi almaya hak kazanabilirsiniz. 

Etiketler