Pound sınır tanımıyor!

Pound sınır tanımıyor!

Pound sınır tanımıyor!

TSİ 17:40 civarında, İngiliz para birimi dolar karşısında 1,3986 dolardan yüzde 1,12 değer kazandı.

İngiliz Sterlini Pazartesi günü zayıflayan dolar karşısında yükseldi. Çünkü simsarlar Birleşik Krallık'ın pandemi toparlanma süreci ilerledikçe İngiliz para birimine olan güvenlerini yeniden kazandılar.

Türkiye saati ile 15:40 civarında pound, İngiltere'deki çoğu mağazanın yeniden açılmasından bir hafta sonra, 1.3986 dolar karşısında yuzde 1.12 değer kazandı.

Mağazalar, bar ve restoranların terasları geçen pazartesiden bu yana açıktı.

Capital Economics analisti Paul Dales: İlk göstergeler, geçen pazartesiden bu yana yeniden açılmanın önemli bir toparlanmanın başlangıcına işaret ettiğini gösteriyor. Çünkü İngiliz tüketiciler, kısıtlamalar sırasında önemli tasarruflar elde ettiler, dedi.

Buna ek olarak, sterlin doların zayıflığından da yararlandı ve bu da euronun 1.20 dolar eşiğinin (euro başına 1.2031 dolardan yüzde artı 0.40) üzerine çıkmasına sebep oldu.

Yılın başında döviz simsarları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hızlı toparlanmanın Fed'i faizleri artırarak para politikasını normalleştirmeye zorlayacağına ve bu da doları daha cazip hale getireceği konusunda iddiada bulunmuşlardı.

FXTM analisti Lukman Otunuga, "Yatırımcılar, istihdam ve enflasyon önemli ölçüde yükselene kadar Fed'in para politikasına dokunmama sözünü kabul etmeye başlıyor" yorumunu yaptı.

ThinkMarkets analisti Fawad Razaqzada, Avrupa yakasında "tek para birimi, Avrupa Birliği'ndeki aşılama kampanyasının hızlanmasının büyümeyi destekleyeceği fikriyle desteklendi" diyor.

Ancak analist Razaqzada, bir sonraki para politikası toplantısında "Avrupa Merkez Bankası ihtiyatlı kalmalı ve Perşembe günü ekonomiye desteğin hala gerekli olduğunu hatırlamalı" diye uyardı.

Avrupa borsaları rekorlar kırmaya devam ederken haftanın açılış gününde nispeten sert satış yiyerek günü tamamladı.

Etiketler