Zorlu Enerji (ZOREN) Halka Arz Kararı ve Ertelenmesi

Halka arz hazırlıklarını sürdüren Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (ZOREN), bağlı ortağı Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi'nin halka arzını erteledi.

Zorlu Enerji (ZOREN) Halka Arz Kararı ve Ertelenmesi

ZORLU Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (ZOREN), bağlı ortaklığı Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi'nin halka arzıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte detaylar:

İstanbul, 29 Eylül 2023 - Borsanın önemli enerji şirketi olan ZORLU Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (ZOREN), bağlı ortaklığı olan Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi'nin halka arz çalışmalarına başlama kararı aldığını duyurdu. Ancak, bu süreci takip etmek ve daha fazla değerlendirme yapmak amacıyla halka arz çalışmalarını erteleme kararı aldı.

Şirketin resmi açıklamasına göre:

"Sermayesinin %100'üne sahip olduğumuz Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi'nin paylarının bir kısmının, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu Tebliğ ve kararları çerçevesinde halka arzına ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi çerçevesinde; halka arza ilişkin çalışmalar belirli bir olgunluğa ulaşana kadar bilginin açıklanması Şirketimizin 02.08.2023 tarih ve 2023/48 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile ertelenmiştir.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir."

ZOREN Hissesi Güncel Fiyatı Ne Kadar?

Borsada #ZOREN koduyla işlem gören şirketin hisseleri son işlem gününde 7,71 TL'den işlem görüyor ve bu, haftalık bazda %7,71'lik bir artışı temsil ediyor. ZOREN hisselerinin tarihi zirvesi 5,670 TL'ye ulaşmıştır ve bu seviyeye yakın seyretmesi, yeni bir rekorun kırılma olasılığını güçlü bir şekilde artırıyor. Şirketin hisseleri son bir ay içinde %16'luk bir prim yapmıştır.

ZORLU Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (ZOREN), halka arz çalışmalarına ilişkin yapılacak yeni değerlendirmeleri ve gelişmeleri yatırımcılarıyla paylaşmayı sürdürecektir. Bu önemli gelişmeleri takip etmeye devam edin.

ZOREN ZORLU ENERJI ELEKTRIK URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 6.23
Satış 6.24
Değişim -0.01%
Son Değer 6.24
En yüksek 6.55
En düşük 6.1
Haftalık Değişim 4.5226%
Aylık Değişim 4.8739%
Yıllık Değişim 47.5177%
Etiketler