Yurt dışından telefon getirme ne kadar? 2022 telefon kaydetme ücreti kaç TL?

Her yıl düzenli olarak IMEI kayıt ücreti ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile binlerce vatandaş yurt dışından telefon getirme ücreti merak ediyor. 2022 telefonu pasaporta kaydetme bedeli ne kadar? Detaylar haberimizde...

Yurt dışından telefon getirme ne kadar? 2022 telefon kaydetme ücreti kaç TL?

Yurt dışına seyahat için çıkan vatandaşlar telefon alarak ülkesine dönmek istiyor. Türkiye dışından getirilen telefonların kullanılabilmesi için de  IMEI kaydını yaptırması gerekmekte. Telefonlar ancak pasaporta işlendikten sonra kullanıma hazır olabiliyor. Binlerce kişinin merak ettiği 2022 yılında telefonu pasaporta kaydettirme bedeli ne kadar?

Yurt dışından telefon getirme ne kadar? 2022 telefon kaydetme ücreti kaç TL? - Resim : 1

Yurt dışından telefon getirme bedeli ne kadar?

Her sene düzenli olarak belirlenen IMEI kayıt ücreti Resmi Gazete'de geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Yurt dışına çıkan kişilerin telefon alması durumunda Türkiye'de kullanmak için belirli bir miktar ödeme yapması gerekmekte. 

2022 yılının başından bu zamana kadar yeni aboneliklerde 86 TL yerine 227 TL maktu ÖİV alınacaktır. 2022 IMEI kayıt harcı ise 2.006 TL den 2.732 TL'ye kadar çıkarıldı.

Bahsedilen tutar 2021 yılında 2.006 TL olarak belirlenmişti. Böylelikle bu yıl içerisinde yaklaşık 730 liralık zam gerçekleştirildi.