Ucuz kredi kullanmak isteyenlere müjde! Bu yolla masrafsız kredi alabilirsiniz

Kredi faizlerinin yüksek olması ihtiyaç sahibi vatandaşların ucuz kredi ile ilgili araştırma yapmasına neden oluyor. Ucuz kredi kullanmak isteyenlere müjde verildi.

Ucuz kredi kullanmak isteyenlere müjde! Bu yolla masrafsız kredi alabilirsiniz

Kredi faizlerinin yüksek olması sebebiyle insanlar bankalardan ucuz kredi yollarını aramaya başladı. Merkez Bankası tarafından alınan son karardan sonra bankalardan ucuz kredi kullanmanın yolları açıldı. Türkiye genelinde ihtiyaç kredisi almak isteyen kişiler bankalara başvuru yaptığı zaman yüksek kredi faiziyle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bankalar tarafından açıklanan kredi faizleri de kredi kullanımında çok geçerli olmuyor. Müşterilere çıkarılan masraflar almış başını gidiyor.

Kredi faizleri düştü!

Merkez Bankası tarafından alınan son karar kapsamında politika faizi %12’ye kadar inerken banka faizleri de indirildi. Bankaların kredi kartı ve kredili mevduat adı verilen ek hesap faizleri de düşürüldü. Alınan karar gereği 1 Ekim tarihinden itibaren kredi kartına uygulanacak olan faiz oranı %1,63’e düşerken, kredi kartı gecikme faizi ise %2,03’ten, %1,93’e indi.

Ucuz kredi kullanmak isteyenlere müjde! Bu yolla masrafsız kredi alabilirsiniz - Resim : 1

İhtiyaç kredisi faizleri düştü!

Kredi kartı ve ek hesap faizleri düşerken bankalar da ihtiyaç kredisi faizlerini yükseltmeyle ilgili resmen yarışıyorlar. Bankalar arasındaki mücadelelere göre ihtiyaç kredi faizleri %2,50 ile %2,90 arasında yer alıyor. Bu durum da ihtiyaç kredisini pek cazip kılmıyor.

Ucuz kredi alabilirsiniz!

Bankalardan yüksek faiz ve yüksek masraf ödeyerek kredi almak istemeyen kişiler ucuz kredi yollarını araştırmaya başladı. Ucuz kredi için kredi kartları ek hesap kullanmaya başladılar. Bu yollarla bankadan nakit alan kişiler dosya masrafından ve sigorta masrafından kurtuluyor. Üstüne üstlük aylık %1,63 faizle bu imkandan faydalandığı için ihtiyaç kredisine göre daha düşük maliyet ortaya çıkmaktadır.