Yeni Halka Arz Arayanlara Müjde: Akçelik Demir Çelik Halka Arz Oluyor

Akçelik Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#AKCEL), halka arz başvurusunu Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) iletti. İşte #AKCEL halka arzıyla ilgili detaylar burada.

Yeni Halka Arz Arayanlara Müjde: Akçelik Demir Çelik Halka Arz Oluyor

Akçelik Demir Çelik, SPK'ya halka arz için başvuruda bulundu. Şirket, toplamda 26.250.000 lotu bireysel yatırımcılara eşit dağıtacak ve A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde bir konsorsiyum tarafından halka arz işlemi gerçekleştirilecek. Talep toplama sürecinde T1-T2 bakiyeleri kullanılamayacak. 

AKCEL Halka Arzı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

AKCEL ve tüm halka arzlarda yatırımcıların en çok merak ettiği sorulardan biriside halka arzın hangi yöntemle olacağı. Yatırımcıların halka arza katılımda aradığı en büyük şartlardan birisi bu olarak gözüküyor.  

AKCEL Halka Arzı Hangi Yöntemle Olacak?

  • Sermaye Artırımı : 18.500.000 Lot
  • Ortak Satışı : 7.750.000 Lot (Salih Kılıç)


AKCEL Halka Arz Gelirini Nerede Kullanacak?

  1. %25-30 Makine ve ekipman yatırımlarının finansmanı.
  2. %35-40 Hammadde tedariki ve işletme sermayesi finansmanı.
  3. %30-35 Finansal borç ödemeleri.


AKCEL Halka Arzında Fiyat İstikrarı Olacak Mı?

AKCEL halka arzı için şirket 30 günlük fiyat istikrarının garantisini veriyor. Ayrıca şirket 1 yıl boyunca ellerindeki hisseleri satmamaya taahhüt veriyor. 

AKCEL'in Ne Kadarı Halka Açılacak?

AKCEL şirketi halka arzla birlikte yüzde 15,58'lik paylarını Borsa İstanbul'da halka açacak. 

Akçelik Demir Çelik (AKCEL) Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Şirket Tarihçesi

Akçelik, uzun yıllar boyunca nitelikli çelik tedarik ve satışını başarıyla sürdürdüğünü ileri sürüyor. Şirket, sektörün ihtiyaçlarını ve hedeflerini göz önünde bulundurarak Türkiye'de 7, Amerika'da 1, Avrupa'da 2 farklı lokasyonda üretim, satış ve depolama tesislerini faaliyete geçirerek sektörün lider şirketlerinden biri. Yeni yatırımlarıyla birlikte yıllık 200.000 ton üretim kapasitesine sahip olan Akçelik, 150.000 m2'lik bir faaliyet alanına ve 60.000 ton stok kapasitesine sahip olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Etiketler