Yeni ekonomik reform paketine ilk destekler geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi reform paketini açıkladı: 850 bin esnafa vergi muafiyeti yanında pakette mali disiplin vurgusu dikkat çekerken, enflasyonla mücadeleye de vurgu yapıldı. İlk destekler kuruluşlardan geldi! İşte ayrıntılar...

Yeni ekonomik reform paketine ilk destekler geldi!

TİM/Gülle: Reform paketi 200 milyar dolarlık ihracat hedefine büyük katkı sağlayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomiye ilişkin reform paketinde yeni dönemin dört temel üzerinde  oturtulacağını ve bu temellerden birinin ihracat olduğunu belirtmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Gülle, "200 milyar  dolarlık ihracat hedefine ilerlerken Sayın Cumhurbaşkanımızın  açıkladığı ekonomiye ilişkin reform paketinin, ihracat ailesi olarak hedeflerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

TESK/Palandöken: Reform paketini olumlu buluyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde açıklanan Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'nda yapılan açıklamaları değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Alınan kararları esnafımız adına önemli ve değerli buluyoruz. Öncelikli 850 bin basit usulde işyeri bulunan esnaf ve sanatkarımıza yönelik vergi muafiyetini olumlu buluyoruz. Bu kesimde yer alan kuaför, tesisatçı, tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımız gelir vergisinden muaf tutuluyor, beyan yükümlülükleri de kaldırılıyor. Mükelleflerin noter tasdiki ve muhafaza yükümlülükleri hafifletiliyor. Vergi cezalarında uzlaşıları genişliyor. Yeni kararlar sayesinde dijital vergi daireleri ile kuyruklar ortadan kalkacak vatandaş daha seri hizmet alacak" dedi.

ATO/Baran: Türkiye, reform paketi ile üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta yeni bir sıçrama gerçekleştirecektir

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketi'yle Türkiye'nin güçlü yönlerinin öne çıkarılması ve sorunlarına  gerçekçi çözümler sunulmasının, Türkiye'nin geleceği için ümit  verdiğini belirterek "Türkiye, reform paketi içinde yer alan dönüşümleri temel alarak, bu zemin üzerinde üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta yeni bir sıçrama gerçekleştirecektir" dedi.

DEİK/Olpak: Kararlılık, öngörülebilirlik, şeffaflık ve hesap verilebilirlik üzerine kurulu ekonomik reformlar iş dünyamıza güç katacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reformları'na ilişkin yazılı bir değerlendirme yaptı.
Olpak değerlendirmesinde şunları ifade etti: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik Reform Paketi, iş dünyamızın ve ekonomimizin tüm aktörleriyle istişareye dayanarak hazırlanan nitelikli bir yol haritası. Ekonomik Reform Paketi'nin hazırlık aşamasında, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığımızın iş dünyamızın beklentilerini, fikir ve önerilerini alması çok önemliydi. Bu yaklaşım bizim için son derece önemli istişare kazanımıydı.

Etiketler