Yeni düzenleme geldi. Her site ve binada zorunlu olacak!

Sıfır atık projesi kapsamında çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından alınan yeni kararlara ilişkin olarak açıklama geldi. Yapılan düzenlemede site, apartmanlara geri dönüşüm ekipman zorunluluğu getirilmesine karar verildi. İşte detaylar...

Yeni düzenleme geldi. Her site ve binada zorunlu olacak!

Sıfır atık projesi kapsamında çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından alınan yeni kararlara ilişkin olarak açıklama geldi. Yapılan düzenlemede site, apartmanlara geri dönüşüm ekipman zorunluluğu getirilmesine karar verildi.  İşte detaylar...

Kararlar kapsamında ayrıca toptancı hallerinde ve pazar yerlerinde oluşan gıda atıklarının kaynağında ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla 'biyobozunur atıklar' için ayrı biriktirme ekipmanları yerleştirilmesine dair çalışma yapılacağı belirtildi. İşte yeni düzenlemeye dair detaylar.

Her site ve binada zorunlu olacak!

Bakanlık tarafından 2019 yılında yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği'nce öngörülen plastik kullanımının azaltılmasına, gıda ve tekstil atıklarının önlenmesine ve vatandaşların atıklarını bırakabilecekleri atık getirme merkezlerinin teknik özelliklerine ilişkin olarak yapılan düzenlemeler yayımlandı.

site, apartman ve villa tipi müstakil konutlarda geri kazanılabilir atıklar için ayrı ekipman bulundurulmasına dair zorunluluk geldi. Düzenlemeyle mevcut ve yeni yapılacak tüm binalarda atık kutusu bulundurmak artık zorunlu. Vatandaşların atıklarını bırakabilmeleri için kurulacak Atık Getirme Merkezleri'nin teknik özelliklerine ilişkin usul ve esaslara ilişkin olarak karar yayımlandı.

Toptancı ve pazar yerlerinde de zorunlu olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan kararda; toptancı hallerinde ve pazar yerlerinde oluşan gıda atıklarının kaynağında ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla biyobozunur atıklar için ayrı biriktirme ekipmanı yerleştirilmesinin zorunlu hale getirileceği açıklandı.