Yellen: Başkan Biden'in yatırım ve vergi önerileri global rekabet güçlerini iyileştirecek

Yellen: Başkan Biden'in yatırım ve vergi önerileri işletmelerimizin kârlılığını artıracak, global rekabet güçlerini iyileştirecek.

Yellen: Başkan Biden'in yatırım ve vergi önerileri global rekabet güçlerini iyileştirecek

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD Ticaret Odası'nda yapacağı konuşmada Başkan Biden'in yatırım ve istihdam planına iş dünyasından destek istedi.

Yellen hazırladığı konuşmada, "Amerikan İstihdam Planı'da yer alan yatırımlar ve vergi önerilerinin bir paket olarak değerlendirildiklerinde şirketlerimizin net kârlılıklarını artıracağına ve global rekabet güçlerini iyileştireceğine eminim." ifadelerine yer verdi.

Geçmişteki ekonomik belirsizlik dönemlerinde de hükümetlerin altyapı, eğitim, araştırma ve geliştirme alanlarına yatırım yaptıklarına dikkat çeken Yellen, "Hükümetimizin ekonomide daha aktif ve akıllı bir yol izleme zamanı. Ekonomimizi daha rekabetçi ve sürdürülebilir yapmak için, tüm ailelere ve işçilere fırsatlar sağlamak için ve vergi sistemimizi daha adil yapmak için akıllı yatırımlar öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yellen, iş dünyası liderlerinin plana destek vermelerini umduklarını da vurguladı.

Biden yönetimi hali hazırda plana destek oluşturmak için çalışıyor. Senato'daki Cumhuriyetçilerin Biden'in planı için sunacakları karşı teklif de bekleniyor.

Etiketler