Yabancı Yatırımcılar, Türk Lirası Pozisyon Artırmak İstiyor!

Türkiye'nin finansal piyasaları, rasyonel politikaların sürdürülmesi durumunda seçim sonrası yabancı yatırımcı ilgisini çekebilir.

Yabancı Yatırımcılar, Türk Lirası Pozisyon Artırmak İstiyor!

Türkiye'nin finansal piyasaları, son dört yılda yaklaşık 70 milyar dolarlık net yabancı çıkışına sahne olmuştu. Ancak, son dönemde değişen ekonomi politikaları ve Merkez Bankası'nın kararlı duruşu, yabancı yatırımcıları tekrar çekmeye başlıyor. Uzmanlara göre, Türkiye'nin 2024'te olumlu bir ayrışma yaşayabileceğine dikkat çekilirken, yatırımcılar rasyonel politikaların devam etmesini bekliyorlar.

Türk Lirası İçin Yabancı Yatırımcıların Gözü Türkiye'de

Türk Lirası (TL) ve Türk varlıkları, yabancı yatırımcıların radarına yeniden girdi. Son dört yılda Türkiye'den 70 milyar doların üzerinde çıkış yapan yabancı yatırımcılar, son dönemde değişen ekonomi politikaları ve Merkez Bankası'nın kararlı duruşuyla tekrar fırsat arayışında. Uzmanlar, Türkiye'nin 2024'te olumlu bir ayrışma yaşayabileceğine işaret ediyorlar.

Türkiye'nin İşaretleri Olumlu Ayrışmaya İşaret Ediyor

Türk finansal piyasaları, 400 baz puanın altına inen risk primi (CDS), tahvil faizlerindeki normalleşme ve Merkez Bankası'nın kararlı politikaları gibi işaretlerle yabancı yatırımcıları yeniden çekebilir. Ancak, bu olumlu trendin devam etmesi için rasyonel politikaların sürdürülmesi gerekiyor.

Yabancı Yatırımcılar İçin Beklenti

Yabancı yatırımcılar, Türkiye'de faiz oranları ve ekonomik istikrar konularında netleşme bekliyorlar. Ayrıca, yerel seçimlerin sonuçları ve siyasi/diplomatik değişimler gibi faktörler de önemli. Ancak, ekonomik normalleşme politikalarının başarılı bir şekilde uygulanması durumunda yılda 15-20 milyar dolarlık girişin mümkün olabileceği düşünülüyor.

Etiketler