XRP ve SEC arasındaki gerginlik artıyor!

XRP ve SEC arasındaki gerginlik artıyor .ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple‘ın iki yöneticisinin, kurumun kişisel banka kayıtlarına ulaşma girişimini durdurma hamlesine sert yanıt.

XRP ve SEC arasındaki gerginlik artıyor!

Geçtiğimiz günlerde CEO Brad Garlinghouse ve yönetim kurulu başkanı Chris Larsen’ı temsil eden avukatlar, SEC’nin bankalardan 8 yıllık kişisel finansal geçmiş bilgi talebini durdurmasını istemişlerdi. Avukatlar, bu hareketin “kişisel gizliliğin uygunsuz şekilde ihlali” olduğunu öne sürmüşlerdi. Bunun bir dolandırıcılık davası değil, kayıt dışı menkul kıymet davası olduğu belirtilerek bu tür bir talebin tamamen uygunsuz şekilde aşırıya kaçmak olduğu savunulmuş, “Savunma makamının mahremiyet çıkarları özellikle burada çok önemlidir. Çünkü bu talep, kişisel finansal yaşama kapsamlı şekilde müdahale etmektedir.” denilmişti.

Mahkemeye gönderilen 17 Mart 2021 tarihli mektupta SEC, söz konusu kayıtlara erişim isteğinin sebeplerini sıraladı. Birincisi, “Bu, XRP hareketlerindeki perdeyi ortadan kaldırmanın ve halka yönelik XRP satışlarından tam olarak ne kadar para elde ettiklerini belirlemenin tek güvenilir yoludur.” SEC ayrıca, ulaşılacak finansal kayıtların davalıların XRP’nin değerini artırma çabalarının kişisel olarak finanse edilip edilmediğini göstereceğini belirtti. SEC’ye göre, kişisel finans kayıtları, Larsen ve Garlinghouse’un XRP ile ilgili eylemlerinin arkasında finansal olarak ne ölçüde bir motivasyon olabileceğini ortaya koyabilir.

New York Federal Rezerv dahil olmak üzere şu ana kadar 6 bankaya mahkeme celbinin gönderildiği belirtiliyor.

SEC, Aralık ayında Ripple şirketi ve kurucu ortaklarına, 1.3 milyar dolar değerinde XRP’yi kayıtsız şekilde perakende yatırımcıya sattıklarını öne sürerek dava açmıştı.

Etiketler