XRP birkaç hafta içinde üç katına çıktı; NEDEN?

Dijital paralar, son aylarda gündemde olan bir konu oldu. Ancak son zamanlarda, tüm dikkatleri üzerine çeken özellikle Ripple (XRP). XRP, Bitcoin ve ETH'nin 2 hafta içinde yüzde 310 değer kazanması üzerine dikkatler bu üçlüye döndü.

XRP birkaç hafta içinde üç katına çıktı; NEDEN?

XRP, son iki gündür parabolik bir seyir izlemeye devam etti. Son 10 gün içinde, fiyat 0,55 dolardan 1,96 doların üzerine çıktı. Yazım sırasında XRP 1,67 dolardan işlem görürken, Bitcoin ve ETH oldukça yüksek hacimli işlem görüyor.

XRP'ye kısa genel bakış

XRP, XRP Ledger için oluşturulmuş dijital bir varlıktır. İşlemlerin bir sunucu ağı tarafından doğrulandığı bir fikir birliği mekanizmasını benimseyen SWIFT'e benzer bir ödeme protokolüdür.

 Fiat para birimine alternatif olarak hizmet veren başka bir dijital para birimi olan Bitcoin'in aksine XRP, Bitcoin ağı ve diğer geleneksel ödeme sistemlerinden daha ucuz ve daha hızlı olan Ripple ödeme sisteminde kullanılıyor.

Ripple'ın yeni zaferi

Ripple'a karşı SEC davası Aralık 2020'de başladı. Ripple şirketi ve yöneticileri, SEC XRP'yi finansal bir güvenlik olarak gördüğü için yasa dışı olarak 1.3 milyar doların üzerinde XRP token satmakla suçlanıyor.

Bu dava sonucunda XRP tokeninin fiyatı, yılın en düşük fiyatı olan 0,19 dolara düştü. Coinbase ve Kraken dahil olmak üzere birkaç borsa, dava sırasında XRP'de ticareti askıya aldı.

Ancak XRP meraklıları için uzun zamandır beklenen iyi haber birkaç gün önce geldi. Soruşturmanın bir parçası olarak Yargıç Sarah Netburn, SEC'e Ripple yöneticileri Chris Larsen ve Brad Garlinghouse'un 8 yıllık kişisel mali kayıtlarına erişim hakkını reddetti.

Bu dava neden bu kadar önemli?

Dava bu kadar dikkat çekiyorsa, bunun nedeni kripto düzenlemesinin geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilmesidir. Ayrıca, şikayetin zaman çizelgesi 

Ripple'ın XRP tokenlerini yayınlamasından yedi yıl sonra ve kripto para birimi yaygınlaştıkça  birçok kişi davanın sadece XRP için olup olmadığını merak ediyor.

Anlaşmazlık, XRP belirtecinin bir güvenlik güvenliği olup olmadığına odaklanıyor. Cevap evet ise, XRP SEC incelemesine tabi tutulmalıdır; aksi takdirde SEC şikayeti konu dışıdır.

XRP belirteci menkul kıymet olarak değerlendirilirse, diğer dijital varlıkların alım satımı için geçerli menkul kıymet yasaları yapmak için bir emsal oluşturabilir . Çok sayıda platform ve piyasa oyuncusu bu durumda uzun ve karmaşık düzenleyici prosedürlerden geçmek zorunda kalacaktı. Sonuç olarak, birçok dijital varlık, verimlilik ve düşük maliyet açısından avantajını kaybedecektir. Ve kripto para piyasasındaki düzenleme sıkılaşabilir.

Şu anda durum XRP lehine görünüyor.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse ve Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen, SEC şikayetini reddetmek için bir öneri sundular.

Açıklamada, "SEC, az gelişmiş ve oldukça belirsiz bir hukuk alanında kötü tasarlanmış yaptırım eylemi getirerek yeni ve yenilikçi bir finansal varlığı düzenlemeye çalışıyor" diyor.

Yargıç Torres, XRP para biriminin faydasını ve değerini anladığında, “XRP'yi anladığım kadarıyla sadece parasal değere sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda faydası da var ve bu yardımcı program onu ​​Bitcoin ve Ether'den ayırıyor. "

Kırk yıllık deneyime sahip ünlü analist Peter Brandt, XRP fiyat tablosu hakkında yorum yaptı. Bodur bir sağ omzu olan "olası bir ters baş ve omuz" görüyor ve yeni tarihsel zirvelerin henüz gelmediğini belirtiyor.

Etiketler