Wall Street, Fed'in kötü sürprizinin ardından istikrar kazandı

Herşeye rağmen yükselmeye devam eden ABD vadeli piyasaları güç kazanmaya devam ediyor.

Wall Street, Fed'in kötü sürprizinin ardından istikrar kazandı

New York Menkul Kıymetler Borsası, Federal Rezerv'in para politikasının beklenenden daha erken sıkılaştırılabileceğini öne süren oran ve enflasyon tahminlerini yayınlamasının ardından geri çekilmesinin hemen ardından bugün açılan piyasalarda yaptığı kayıpları telafi ediyor.

Çarşamba günü faiz artırımı ihtimalinden zarar gören büyük teknoloji hisseleri, Intel yüzde  yüzde 0,25 değer kazanırken, Apple yüzde 0,43 gibi artış ile toparlanmaya başlıyor.

Sektör enkdeksleri arasında iste beklenenden daha erken bir enflasyon yükselmesi ihtimali açıklandıkdan sonra Banka Enkdesleri kan kaybetmeye başladı Citigroup yüzde 0,3, JPMorgan Chase ise yüzde 0,79 değer kaybetti

Tahvil piyasasında, Fed'in Çarşamba günkü açıklamalarını karşılayan yaklaşık yedi baz puanlık sıçramanın ardından on yıllık ABD devlet tahvillerinin getirisi yüzde 1,5549'a kadar düştü.

Seansın başında hala yükseliş eğiliminde olan şirket, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki haftalık işsizlik başvuruları için yukarıda uzlaşılan rakama tepki olarak, 412.000'e kadar düşerken, piyasa 359.000'e düşmesini bekliyordu.

Ford şirket yöneticisi ikinci çeyrek kazançlarının şirket ilk tahminlerini aşmasını beklediğini söyledikten sonra yüzde 1.2 değer kazandı.

Etiketler