VeChain, Blockchain tabanlı tüp bebek uygulamasını faaliyete geçirdi

Tüp bebek için blok zinciri tabanlı bir hizmet uygulaması olan MyBaby piyasaya sürüldü.

VeChain, Blockchain tabanlı tüp bebek uygulamasını faaliyete geçirdi

VeChain, DNV ve Çin’in önde gelen sağlık tesislerinden biri olan Renji Hastanesi ile beraber Blockchain’in teknoloji potansiyelini yeni ve ilginç bir sektöre aktardı.

Tüp bebek için blok zinciri tabanlı bir hizmet uygulaması olan MyBaby piyasaya sürüldü.

Bu uygulamanın hedefi anne adaylarına ve ailelerine tüp bebek sürecini yönetmek ve iyileştirmek konusunda yardımcı olacak bir araç imkanı sunarak sürecin stresini en aza indirgemek.

Uygulama hastanelerin daha sağlıklı bir veri yönetimi hizmeti sunmasına imkan tanıyarak ailelerin bebeklerinin gelişim sürecini takip etmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Öte yandan uygulama, temel olarak kaygıyı ve bu sürece yönelik gelişen stresi azaltmak için yararlı bir araç üretme fikriyle ortaya çıktı. VeChain Vakfı konuya ilişkin olarak şunu söyledi:

“Amacımız, hayatlarının bu zorlu döneminde on binlerce hatta daha fazla kadın ve aileye güven vererek duygusal destek sağlamaktır.”

Çin’de, tüp bebek pazarının gelecek dört yılda 2,8 milyar doları aşacağı öngörülüyor.

Uygulama, VeChain’i büyüyen bu pazarın merkezine koyarak, Renji Hastanesi’nin Yardımcı Üreme Servis Merkezi ile gelişiminde aktif bir rol oynamasını sağlayacak.

Bu tesiste her yıl yaklaşık 400 bin hasta tedavi oluyor ve VeChain'in bu uygulaması sayesinde hastanenin veri yönetimi konusunda daha şeffaf olacağı ve veri güvenliğinin sağlamlaşacağı tahmin ediliyor.