Bakan Nebati'den Türkiye'nin büyüme rakamları üzerine açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan büyüme rakamlarına ilişkin açıklamada bulundu. Nebati, OECD ve G20 ülkeleri içerisinde bahsedilen dönemde en yüksek büyüme kaydeden ülkeler arasında Türkiye'nin ikinci sırada olmasına dikkat çekti.

Bakan Nebati'den Türkiye'nin büyüme rakamları üzerine açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK tarafından açıklanan Türkiye'nin büyüme rakamları hakkında sosyal medyasında açıklamalarda bulundu.

bakan nebati

Ülkemizin,  OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğine ilişkin en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmasına vurgu yapan Nebati, "Ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda reel olarak ilk çeyrekteki kuvvetli büyüme performansımızın da üzerinde yüzde 7,6 büyümüştür. Böylece Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur.

İkinci çeyrekte sadece kuvvetli büyüme performansı göstermedik, aynı zamanda 5 çeyrektir devam eden dengeli büyümeyi bu dönemde de sürdürdük.

Son iki buçuk yıldır makine ve teçhizat yatırımlarındaki güçlü yıllık artış bu dönemde de yüzde 17,8 ile devam etmiştir. Bu gelişmeyi üretim kapasitemizin artırılması açısından olumlu değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

bakan nebati

'Bu dönemde 900 bin kişilik istihdam sağladık'

Bakan Nebati açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Büyümedeki kuvvetli seyrin işgücü piyasasındaki yansımaları yılın ilk yarısında görüldü. Bu dönemde geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yaklaşık 900 bin kişilik ilave istihdam sağlandı ve işsizlik oranı yüzde 10,3’e düştü. Büyümeyi ve istihdamı önceliklendiren, üretimi ve ihracatı destekleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile elde ettiğimiz bu kazanımlar yılın kalan döneminde de sürecektir. Artık ekonomimizin alamet-i farikası dengeli, sürdürülebilir ve istihdam odaklı büyümedir."

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Etiketler