Uma coin nedir? Uma coin geleceği

Uma coin Ethereum blockchain üzerinde çalışan ve sentetik varlıkların oluşturulmasını amaçlayan bir protokoldür. 2018 yılında geliştirilen Uma coin, Universal Market Access isminin kısaltılmışıdır.

Uma coin nedir? Uma coin geleceği

Uma coin nedir?

Uma coin nedir sorusunu özetlemek gerekirse UMA protokolü 2019 yılında iki eski Goldman Sachs çalışanı Allison Lu ve Hart Lambur tarafından kuruldu. Bu kişiler finansal piyasayı merkezden uzaklaştırmanın bir yolunu arıyorlardı. UMA protokolünü geliştirerek ve merkezi olmayan finans ve blok zinciri teknolojisini kullanarak bunu başardılar. Amaçları tüm katılımcılar için mümkün olduğunca güvenli bir platform oluşturmaktı. Goldman Sachs'ta geçirdikleri süre boyunca ikisi UMA madeni parasını yaratmak için ortak oldular. UMA ağı benzersiz bir yapıya sahiptir. Verimli çalışması için merkezi olmayan bir borsaya ihtiyacı var ve merkezi borsalardan farklı olarak UMA ağı, UMA jetonlarının orantılı büyümesine dayanmaktadır. UMA kripto parasının bir diğer özelliği de staking çözümüdür.

UMA ağı fiyat anlaşmazlıklarının orantılı olarak çözülmesini sağlamak için oracle'ları kullanır. Yolsuzluğun maliyeti işlemin maliyetinden daha az olduğu sürece dürüst olma şansı daha yüksek olan daha şeffaf bir ağ kurmak mümkündür. Yani fiyat ne kadar yüksekse, o kadar değerlidir. B, kripto alanında meydana gelen birçok yolsuzluğun önlenmesine yardımcı olacaktır.

uma coin nedir

Uma coin projesi

Uma coin projesi kapsamında öne çıkan sorulardan biri de Uma coin kimin sorusudur. Uma coin kurucusu Hart Lambur ve Allison Lu’dur. İlk olarak UMA'nın protokolü herkesin gerçek bir varlığı temsil eden bir jeton oluşturmasına izin verir. Mart 2019'da sahiplerinin bir finansal sözleşmeden gelen fiyat taleplerine oy vermelerini sağlayan bir "Token Tesisi" akıllı sözleşmesi yayınlamıştır. Benzer şekilde kullanıcıların sistem yükseltmelerine ve parametre değişikliklerine oy vermelerine olanak tanımaktadır. Jeton sahipleri oylamalarına dayalı olarak enflasyonist ödüller kazanmaktadırlar.

uma coin projesi, uma coin ekşi

Uma coin yorum

Uma coin yorum kapsamında amaçlarının daha merkezi olmayan bir finansal sistem yaratmak olduğu belirtilebilir. Bunu mümkün kılmak için blockchain teknolojisini ve merkezi olmayan finansı kullanmaktalar. Ethereum ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. UMA belirteçleri UMA protokolünün yönetiminde ve UMA DVM'yi çalıştırmak için kullanılır. DVM bir tasfiye talebinin meşru olup olmadığını belirlemek için kullanılan mekanizmadır. Bu belirteçlerin sahipleri sistem yükseltmeleri ve parametre değişiklikleri için oylama ve destek yoluyla enflasyonist ödüller kazanabilirler. Ek olarak UMA token sahipleri UMA protokolünün geliştirilmesi için bir oylama sürecine katılmaya hak kazanırlar.

uma coin yorum, uma coin geleceği

Uma coin geleceği

UMA coin projesi Ocak 2017'de Allison Lu ve Hart Lambur tarafından kuruldu. Daha önce farklı şirketlerde ve uzun süredir finans sektöründe çalışıyorlardı. Merkezi olmayan finans ve blok zinciri teknolojisini inceledikten sonra ikisi kendi vizyonlarıyla blok zinciri tabanlı bir platform oluşturabildiler. Sonuç olarak dünyanın finans piyasası için yararlı olan bir kripto para birimi oluşturmak için benzersiz bir yol geliştirdiler. Bu kapsamda Uma coin geleceği de benzersiz yol izlemesiyle daha da farklı seviyelere geçmesi beklenmektedir.

Uma coin hangi borsada bulunur?

Kripto para birimi olarak da adlandırabileceğimiz Uma coin Binance olmak üzere Bitfinex gibi diğer büyük borsalardan alınıp satılabilmektedir.

Uma coin grafik

Uma coin grafik başlığı adı altında 1 aylık Uma grafiğini bu şekilde inceleyebiliriz.

uma coin grafik

Uma coin hedef fiyatı

Uma coin hedef fiyatı farklılaşan yapılanmasıyla belirsizlikleri de beraberinde getirmektedir. Bu kapsamda 10 dolar seviyelerinde seyretmesi de öngörülerin temelini oluşturmaktadır.

Uma coin ne kadar?

Uma coin alınır mı sorusunu cevaplamamızı sağlayan bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

Uma coin kaç dolar?

Uma coin kaç dolar sorusunun yanıtı 1 Uma coin dolar bazında 9,26 dolar olarak belirtilebilir.

Uma coin kaç TL?

Uma coin kaç TL sorusunun yanıtı 1 Uma coin TL bazında 120 TL olarak belirtilebilir.

Uma coin değerleri nelerdir?

Piyasa Değeri: 590,85M Dolar

Hacim: 50,29M Dolar

İçerik yatırım tavsiyesi değildir.