Türkiye'nin ilk yerli plazma tesisinin temeli atıldı

Maxicells ülkemizde ve dünyamızda az sayıda bulunan kan plazma üretim merkezilerini arttırmaya yönelik olarak yatırımlarına devam etmekte.

Türkiye'nin ilk yerli plazma tesisinin temeli atıldı

Türkiye'nin sağlıkta dışa bağlı olması durumunu minimuma indirmeye yönelik olan ‘Plazma Ürünleri Elde Edilmesi Projesi’ çerçevesinde Türkiye’nin ilk dünyanın ise 13’üncü plazma ürünleri üretim tesisinin temelleri atıldı. İstanbul Silivri’de 172 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Maxicells Yerli Plazma Üretim Tesisinin 2023 yılında tamamlanıp faaliyete geçmesi beklenmekte.

Türkiye'nin ilk yerli plazma tesisinin temeli atıldı - Resim : 1

Tesisin temel atma törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Fabrikanın kendi alanındaki kan üretim merkezleriyle karşılaştırıldığında dünyadaki en büyük 13'üncü tesis olacağını belirten Varank, "Bu tesis ile birlikte dünyada sadece 12 merkezde üretilen, maalesef Türkiye'de üretimi daha önce gerçekleştirilemeyen kan ürünleri üretilecek. Üretime geçtiğinde 450 vatandaşımıza ekmek kapısı olacak bu yüksek teknolojili tesis, Türkiye'den her yıl yurt dışına ödenen 1,2 milyar liralık rakamın yurt içinde kalmasını sağlayacak. Plazma ürünlerindeki en önemli husus olan kan tedariki konusu da Türk Kızılay'ı ile yapılan anlaşma neticesinde çözülmüş olacak." sözlerini sarf etti. Aynı zamanda fabrikanın 450 kişilik istihdam imkanı sağlayacağı da kaydedildi.

Etiketler