Türkiye'nin büyüme tahmini güncellendi! Türk ekonomisi yıl sonunda..

OECD, Türkiye ekonomine yönelik büyüme beklentisini güncelledi. 2022 yılı için yüzde 3,7 olarak açıklanan büyüme tahmini yüzde 5,4 seviyesine yükseltildi.

Türkiye'nin büyüme tahmini güncellendi! Türk ekonomisi yıl sonunda..

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), geçtiğimiz haziran ayında küresel ekonomiye dair beklentilerini yüzde 3 olarak açıklamıştı. Açıklanan raporda bu seviye sabit tutulurken, Türkiye için büyüme beklentileri değişti.

Bahsedilen raporda, Rusya'nın Ukrayna işgalinden sonra küresel büyümenin tahmin edilenden daha fazla yavaşladığı vurgulandı.

Açıklamada, pandemi sonrası yeni normale alışmaya çalışan küresel piyasalarda savaşın etkisiyle beraber yavaşlamasının hız kazandığına değinildi. Bu durumun gıda ve enerji fiyatlarında da olumsuz etki yarattığı vurgulandı.

Türkiye'nin büyüme tahmini güncellendi! Türk ekonomisi yıl sonunda.. - Resim : 1

Türkiye'nin büyüme ve enflasyon tahmini

Türkiye'nin büyümesine yönelik yapılan tahmin haziran ayında yüzde 3,7 olarak açıklanmıştı. Açıklamalar ile birlikte bu tahmin yüzde 5,4 olarak güncellendi.

2023 yılında Türkiye için büyüme tahmini yine yüzde 3 olarak kaldı. Ayrıca 2022 yılı enflasyon beklentisi ise yüzde 72 seviyesinde yüzde 71 seviyesine indirildi.

Savaşın çıkardığı kaostan en çok etkilenen Euro Bölgesi için büyüme tahmini ise yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltildi. Almanya için 2022 büyüme beklentisini ise yüzde 1,9’dan yüzde 1,2 seviyesine indirildi. Almanya için 2023 büyüme tahmini ise yüzde 0,7 seviyesinde daralacağı yönünde.

Bununla beraber Euro Bölgesi için 2023 büyüme tahmini düşürüldü. Yüzde 1,6 seviyesinden yüzde 0,3 seviyesine indirildi.

Etiketler