Türkiye'de yangınlar ne durumda? 98 yangının 88'i kontrol altında; can kayıpları var

Türkiye'de 28 Temmuz tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı şehirde çıkan yangınlara müdahaleler devam ediyor.

Türkiye'de 28 Temmuz tarihinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 26 farklı şehirde çıkan yangınlara müdahaleler sürüyor. Manavgat'ta beş, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir kişi hayatını kaybetti. Binlerce hayvan yaşamını yitirdi, orman ve tarım arazileri telef oldu, sera alanları küle döndü. Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim bölgeleri tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Osmaniye ve İzmir başta olmak üzere 28-31 Temmuz tarihlerinde 26 şehirde çıkan 98 yangının 81'inin kontrol altına alındığını ve 10 yangının ise devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'de gerçekleşen yangın felaketi için pek çok ülke dayanışma ve taziye mesajları gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da helikopter ile yangın bölgesini inceledi

Türkiye'de yangınlar ne durumda? 98 yangının 88'i kontrol altında; can kayıpları var - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınlarından etkilenen bölgeleri helikopter ile gezerek inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a incelemeleri esnasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de eşlik ederek bilgilendirdi.

Rusya, Türkiye'ye orman yangınıyla mücadele için 11 hava aracı gönderecek

Türkiye'de yangınlar ne durumda? 98 yangının 88'i kontrol altında; can kayıpları var - Resim : 2

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye orman yangınıyla mücadele için 11 araçtan oluşan havacılık grubunun gönderileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türk yönetiminin talebi üzerine yerleşim birimleri ve turistik bölgelerin yakınlarında çıkan orman yangınlarının söndürülmesi için 11 hava aracının Türkiye'ye gönderileceği aktarıldı. Açıklamada, söz konusu grubun Rusya Savunma Bakanlığı ile Acil Durumlar Bakanlığına ait olduğu kaydedildi.

İl-76 tipi Rus yangın söndürme uçağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye'de orman yangınlarını konuşmuştu. Görüşmede, Rusya'nın 5 adet 40 ton su kapasiteli İl-76 tipi yangın söndürme uçağı ve 3 adet Mi-8 tipi yangın söndürme helikopteri daha tahsis edeceği aktarılmıştı.

Tass haber ajansına göre görüşmede Putin, Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadelede Türkiye'ye destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Orman yangınlarının söndürülmesinde Türkiye, Rusya'dan BE-200 tipi söndürme uçaklarını kiralamıştı.

Bodrum'da orman yangını çıktı

Türkiye'de yangınlar ne durumda? 98 yangının 88'i kontrol altında; can kayıpları var - Resim : 3

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve ormanlık alanda yangın çıktı. Kumbahçe Mahallesi İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede geniş alana yayıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Alevlerin yaklaşık 150 metre uzaklıktaki yerleşim alanına sıçramaması için yoğun çalışmalar yürütülüyor.

Ayrıca, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, yoğunluk oluşmaması için yolda güvenlik önlemi alındı.

Girne'de de orman yangını çıktı

Türkiye'de yangınlar ne durumda? 98 yangının 88'i kontrol altında; can kayıpları var - Resim : 4

Girne, Karşıyaka köyünün güneybatı bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Polisin açıklamasına göre bugün saat 12.30 sularında Karşıyaka köyünün güneybatı kısmındaki ormanlık alanda yangın meydana geldi. Yangının çıktığı yerin hemen yakınında evler yer alıyor. Polis, yangına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini bildirdi.

Orman Dairesi, 30 Temmuz'da KKTC'de ormanlara girmeyi yasaklamıştı.

Etiketler