Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin çeşitli illerinde valilik görevi yapan Hüseyin Avni Coş, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti

Vali Hüseyin Avni Coş, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vali Hüseyin Avni Coş, İstinye'deki evine giderken asanörde geçirdiği kalp krizi sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Vali Coş, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.Hüseyin Avni Coş, bir dönem Aksaray, Kırklareli, Aydın, Adana ve Sakarya Valiliği görevlerinde bulunmuştu.  

HÜSEYİN AVNİ COŞ KİMDİR?

Hüseyin Avni Coş, 1959 senesinde Isparta'da doğdu. 1976 senesinde Eğirdir Lisesi'nden mezun olan Coş, aynı sene Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde eğitime başladı. 1977 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İktisat ve Maliye Bölümü'ne geçiş yaptı ve 1981 senesinde buradan mezun oldu. 1982 senesinde Antalya Maiyet Memuru olarak Mülki İdare Amirliğine başladı. Kaymakamlık stajı esnasında Burdur Bucak ilçesinde Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı yaptı. 1983 senesinde 69. dönem Kaymakamlık Kursunu "Üstün Başarılı" derecesiyle bitirdi.1988 senesinde İçişleri Bakanlığınca düzenlenen yabancı dil kursunu bitiren Coş, bir yıl süreyle ABD'ye gönderildi. 1989 senesinde Türkiye'ye döndükten sonra Siirt- Şirvan kaymakamlığına atandı.