Türk varlıkları değer kazanmaya devam ediyor

Türk Lirası geçen hafta faiz kararı sonrası ardından değer kazanmaya devam ediyor. Dolar 8,47'in Euro 10 liranın altında işlem görüyor.

Türk varlıkları değer kazanmaya devam ediyor

Türk Lirası varlıkları, veri gündeminin nispeten daha sakin geçtiği bu haftaya pozitif seyirde başladı. TL, Dolar ve Euro karşısında yaklaşık yüzde 0,5 değer kazanarak başladı, Borsa İstanbul’da ise risk iştahında artış gözlemleniyor.

Geçtiğimiz hafta, Amerika'da açıklanan enflasyon oranlarının, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarında azaltımına gitme hususunda aceleci davranmayacağı beklentilerini desteklemesinin ardından doların diğer ülke para birimleri karşısında gerilemesini sağladı. Buna ilave olarak yurt içerisinde beklentiyi karşılayan pozitif veriler ve Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönem için faiz indirimi mesajı içermeyen PPK metni TL'nin güçlenmesini sağladı.

Haftaya düşüşle başlayan dolar/TL, gün içinde 8,44 seviyelerine kadar geriledi. Euro/TL de ağustos ayının ilk günlerinin ardından bir kere daha 10 seviyesinin altına indi ve gün içinde en düşük seviye olarak 9,5554 test edildi.

Ülke Gündemi Sakin Borsa Yükseliyor!

Teknik göstergelerin dışına haber akışı yüzünden sık sık çıkış yapan Borsa İstanbul'da geçtiğimiz hafta sonu ve bugünün sakin başlamasının ardından Borsa İstanbul'da risk iştahında hemen artış geldi ve alıcı baskın bir gün ve hafta başlangıcı oldu.

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler