TUREX Halka arzı talep toplamaya başladı

TUREX Halka arzı talep toplamaya başladı.

TUREX Halka arzı talep toplamaya başladı

Halka Arz Nedir?


Halka Arz; hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olma yolunu açması faaliyetidir. Halka arz işlemi, şirketlerin ve bu şirketlerin sahip oldukları varlıkların küçük paylara bölünerek satışa çıkarılmasıdır.

Halka Arz Şirketlere Neler Kazandırır?
Halka arzın şirketlere yarattığı birçok avantaj bulunmaktadır.

Finansman sağlar
Şirketlerin finansman ihtiyacının karşılanmasını sağlayarak, bu kaynağın yeni yatırımlara dönüştürülmesi ya da borçlanmadan kaçınılmasını mümkün kılar.

Mali yapıyı güçlendirir
Şirketin borç/sermaye oranında olumlu etkiler yaratan halka arz, şirketin sermaye yapısını güçlendiriyor ve borç temininde kolaylık sunuyor.

Likidite sağlar
Hisse senedi fiyatlarının arz ve talebe göre şekillenmesi sayesinde şirket değerinin şeffaf bir biçimde belirlenmesi, haliyle aktif şirket değerlerinin bilinmesini mümkün kılıyor.

Prestiji arttırır
Halka arz edilen şirket, yüksek bir görünürlüğe kavuşuyor ve bilinirliği artıyor.

2020 Yılından bu yana halka arzlara karşı çok talepkar olan yatırımcılar arka arkaya gelen halka arzlarla daha da çok ilgi çeken halka arz uygulamalarının gittikçe artacağını şimdiden ön görmek mümkün Mart ayının son haftası ve Nisan ayının ilk haftasını kapsayacak şekilde üç tane herkese eşit dağıtım yapmak suretiyle halka arzların gerçekleşmesi planlanmaktadır.Bunların ilk geçtiğimiz gün tamamlanan MATRİKS bugün ve yarın ise talep toplama sırası TUREX Turizm ve gelecek haftanın işlem günlerinde ise QUA Granit talep toplamaya devam edecek.

Dün sonuçlanan Matriks arz verilerine göre 705.000 yatırımcının başvurduğu arzda kişi başına düşen lot sayısı 11 adet olmuştu.

Aynı yatırımcı sayısı TUREX içinde aynı talepte bulunursa tahmini olarak kişi başı 32 lot düşüyor.

Hisse Kodu - TUREX

22.500.000 Lot

EŞİT DAĞITIM

Etiketler