THY iştirakisi havayolu şirketi büyümeye devam ediyor

THY hissesini de yakından ilgilendiren SunExpress, uçuş ağını geliştirmeye devam ediyor.

THY iştirakisi havayolu şirketi büyümeye devam ediyor

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan ve aynı zamanda THY iştirakisi olan SunExpress, 2021 yazında Türkiye- Avrupa uçuş sayılarını genişletmeye devam ederken bu kapsamda haziran sonu itibarıyla Antalya ve İzmir'den İsviçre'nin Cenevre kentine direkt tarifeli seferlerine başlıyor.

SunExpress'ten gelen açıklamaya göre, 27 Haziran'da Antalya'dan Cenevre'ye planlanan uçuşlar haftada iki kez çarşamba ve pazar günleri yola çıkacak. Şimdilik sadece haftada 2 uçuşla sınırlandırılacak olan uçuşlarda talep durumlarına göre uçuş sayısının arttırılabileceği söylendi.

İzmir'den Cenevre'ye 2 Temmuz'da başlaması planlanan uçuşlar ise sadece cuma günleri gerçekleşecek.

Havayolu şirketi, bu yaz merkezi Antalya'dan dış hatlarda 33 ayrı uçuş, iç hatlarda 10 kente, İzmir'den dış hatlarda 28, iç hatlarda ise 14 kente direkt tarifeli sefer hizmeti sunacak.

SunExpress'in, Avrupa'nın pek çok kentinden Türkiye'nin turizm merkezleri Antalya ve İzmir'e düzenlediği uçuşlarla Türk turizmine önemli katkı sağlanacak. 

Bununla birlikte THYAO'nun hisselerinde pozitif yansımalar beklenebilir. Bir süredir endeksi tek başına sırtlamaya çalışan THYAO hissesi şimdi de SenExpress haberlerinin etkisi ile bir miktar daha pozitif seyirde ilerlemesi bekleniyor.

THYAO TURK HAVA YOLLARI A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 308.75
Satış 309
Değişim 6.25%
Son Değer 309
En yüksek 310.25
En düşük 305.75
Haftalık Değişim 2.1487%
Aylık Değişim 3.7783%
Yıllık Değişim 35.1706%
Etiketler