Thodex'te 2 milyar dolarlık vurgun iddiası

Thodex'te 2 milyar dolarlık vurgun iddiası sesleri giderek gürleşiyor.

Thodex'te 2 milyar dolarlık vurgun iddiası

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'te iki gündür para çekme işlemi yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusunun 2 milyar dolarlık kripto parayla Tayland'a kaçtığı söylentileri gittiçe büyüyor.

Şirket ise 4-5 gün sürecek bakım çalışması nedeniyle işlemlerin durduğu iddiasında. Siber suçlarla mücadele ekipleri şirketin merkezinde inceleme yapıyor.
Türkiye kripto para dünyasında dolandırıcılık vakası yaşandığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklayarak sansasyonel şekilde ilgi çeken kripto para borsası Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekemediği belirtildi.

Şirket iki gün önce yaptığı açıklamasında 6 saat sürecek planlı bakım çalışmasının ardından tüm sorunların giderileceğinin bilgisini sosyal medya hesaplarından kullanıcılarına bildirmişti.

Duyurulan sürenin ardından sorunun devam etmesi üzerine şirket bir açıklama daha yapmış, bu kez bakım çalışmasının 4-5 iş günü süreceğini belirtmişti.

Ancak devam eden sorun nedeniyle Thodex'te aktif hesabı olan 391 bin kişinin panik halinde olduğu kimi yatırımcının polis eşliğinde şirket binasına gittiğini ama eli boş döndüğü belirtiliyor. Kripto para yatırımcılarını endişelendiren iddia ise Thodex'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para ile Tayland'a kaçtığı yönünde.

POLİS İNCELEMELERİ ARTAN ŞİKAYETLER SONRASINDA BAŞLADI!

İddialara yönelik emniyet güçleri inceleme başlattı. Thodex'in istanbul Kadıköy'deki merkezine polis ekileri sevk edildi. Siber suçlarla mücadele ekipleri şu anda şirkette inceleme yapıyor

ÖZER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mağdur olduğunu polise ve savcılıklara ileten kullanıcılar, sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Faruk Fatih Özer hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ topluca suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Üsame Ceran Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan günü İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yapıldığına dair iddialar olduğunu da suç duyurusunda belirtti.

Ceran, şüpheli ya da şüphelilerin malvarlıklarına el konulmasını talep ederek gözaltı kararı verilmesi ve yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanmasının önemli olduğunu açıkladı.

2 MİLYON DOGECOIN KAMPANYASI!

Şirketin geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıkladıktan sonra yatırımcı sayısını artırdığı belirtiliyor. Daha önceden çekilişle lüks araç dağıtan platforma son kampanyanın ardından diğer borsalardan çok sayıda yatırımcının geldiği ifade ediliyor.
Şirketin bu hale gelmesindeki sebep olaraksa iddialardan biri de Dogecoin kampanyasından sonra Doge'nin yüzde 200 kadar değer kazanması olduğu düşünülüyor. Zaten bedava dağattığı coinleri 2 katı fiyata tekrar almak istemediği iddialar arasında.

Twitter platformunda Thodex yatırımcısı olduğunu iddia eden bir yatırımcı: Şirket yetkililerinden biriyle görüştürdüler elimdeki coinleri piyasadan çok daha ucuz bir fiyat karşılığında bozdurabileceğimi ve paramı parça parça çekebileceğimi söyledi'' dedi. 

Etiketler