Tesla, Hindistan’da gümrük vergisinin düşürülmesini istiyor

Elon Musk, Tesla'nın Hindistan'da satışa çıkaracağı otomobillerde başarı elde etmesi durumunda, ülkede bir fabrika kurmalarının muhtemel olduğunu söyledi.

Tesla, Hindistan’da gümrük vergisinin düşürülmesini istiyor

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin Hindistan'da satışa çıkaracağı otomobillerde başarı elde etmesi durumunda, ülkede bir fabrika kurmalarının muhtemel olduğunu söyledi.

Öte yandan Musk'ın Hindistan hükümetinden, ithal edilen elektrikli otomobillerden alınan vergi oranının azaltılmasını talep ettiği aktarıldı.

Musk, Twitter'da Tesla otomobillerinin Hindistan'da piyasaya sürülmesi ile ilgili sorulan bir soruya yanıt olarak, şirketin bu konuda istekli olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

''Ancak elektrikli araçlar için en azından gümrük vergisinde geçici bir indirim olmasını bekliyoruz.'' 

Tesla'dan hükümete yazı

Tesla bu sene, Hindistan'da satışlara başlamayı planlıyor. Şirket, Hindistan'da bakanlıklara ve ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Niti Aayog'a kaleme aldığı bir yazıda, ithal edilen ve montajı tamamlanmış elektrikli otomobiller için federal vergilerin yüzde 40'a düşürülmesinin uygun olacağını aktardı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin yerel üretimi artırmak için ithal edilen ürünlerde uygulanan yüksek vergi oranları hakkında ısrarcı olması nedeniyle, hükümetin Tesla'nın talebini reddedebileceği ihtimali de değerlendiriliyor.

Hindistan'daki diğer lüks otomobil üreticileri de geçmişte, ithal otomobiller üzerindeki vergi oranının düşürülmesi amacıyla hükümete talepte bulunmuş fakat yerel rakiplerin baskısı sebebiyle isteklerinde pek başarılı olamamışlardı.

Etiketler