Temmuz ayı sanayi üretimi verileri açıklandı! Aylık bazda azalma gösterdi

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sanayi üretimi temmuzda aylık bazda yüzde 6,2 seviyesinde azaldı. Bununla beraber veri, yıllık olarak yüzde 2,4 seviyesinde yükselme kaydetti.

Temmuz ayı sanayi üretimi verileri açıklandı! Aylık bazda azalma gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayi üretimi temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 6,2 seviyesinde azalma kaydetti. 2021 yılının bahsedilen dönemine kıyasla yüzde 2,4 seviyesinde artış gerçekleşti.

Temmuz ayı sanayi üretimi verileri açıklandı! Aylık bazda azalma gösterdi - Resim : 1

Bununla beraber temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi ise 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 10,5 seviyesinde azalma yaşadı. Öte yandan imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,1 seviyesinde arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 6,8 seviyesinde azalma yaşadı.

Sanayi üretimi aylık bazda azaldı

Sanayi üretimi aylık bazda yüzde 6,2 azalmış durumda. Sanayinin alt sektörleri göz önünde bulundurulduğunda, 2022 yılı temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya kıyasla yüzde 2,6 seviyesinde, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,6 seviyesinde ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,1 seviyesinde azalma gösterdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com