TCMB Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı, yerine Prof. Dr. Semih Tümen getirildi.

TCMB Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasında görev değişiklikleri devam ediyor! 20 Mart'da koltuğu devir alan Şahap Kavcıoğlu'nun ardından 25 Mayıs'ta da ani bir görev değişikliği geldi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alınıp, yerine Profesör Doktor Semih Tümen getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de bugün sabaha karşı yayınlandı.

Buna bilgilere göre, Özbaş, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi kapsamında görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı.

Semih Tümen kimdir?

1977 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Semih Tümen, 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi bölümüyle linsans eğitimini tamamladı. Tümen, sonrasında 2006'da London School of Economics Ekonometri ve Matematiksel Ekonomi, 2007'de Chicago Üniversitesi Ekonomi bölümlerinde yüksek lisans eğitimi, 2012'de ise Chicago Üniversitesi Ekonomi doktora programını bitirip yurda döndü.

SEMİH TÜMEN ÖNCEKİ GÖREVLERİ

TED Üniversitesi'nden daha önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcılığı, Ekonomist ve diğer unvanlarda 2002 yılından itibaren görev yapmıştır.

Central Bank Review dergisi baş editörlüğü ile TCMB Çalışma Tebliği ve TCMB ekonomi Notları serilerinin editörlüğünü yürütmüştür. TCMB'de çalıştığı dönemde ODTÜ, Bilkent Üniversitesi ve TOBB-ETÜ’de yarı zamanlı öğretim üyeliği de yapmış; Mikroeokonometri, İşgücü İktisadı, Eğitim İktisadı ve Kalkınma İktisadı alanlarında lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermiştir. 2016-2018 yılları arasında Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Gıda Komitesi) Genel Koordinatörlüğü ve Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) Başbakan Yardımcılığı Makamı'nı temsilen Kıdemli Danışman görevlerinde bulunmuştur.

SEMİH TÜMEN MAKALELERİ

Makaleleri

American Economic Review, Journal of Development Economics, Economics of Education Review, Regional Science and Urban Economics, Review of Income and Wealth, Journal of Population Economics, Journal of Economic Inequality, Economics Letters, International Journal of Manpower, Economics of Transition, World Economy, Journal of Happiness Studies, Journal of Productivity Analysis, Journal of Housing Economics, International Journal of Economic Theory, Industrial Relations, IZA Journal of Labor Policy, Energy Economics, Food Policy, Demographic Research, Social Indicators Research, Singapore Economic Review, Economic Modelling, Labour ve diğer dergi ve kitaplarda yayımlanmıştır.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler