TCMB, 65 araştırmacı ve uzman yardımcısı alacak

TCMB personel alımı için ilan yayınlandı. Araştırmacı ve uzman yardımcısı kadrolarına KPSS şartsız 65 personel alınacak. Alınacak personel, İstanbul ve Ankara'da istihdam edilecek. Peki, Merkez Bankası personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? Detayları derledik...

TCMB, 65 araştırmacı ve uzman yardımcısı alacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) personel alımı yapacak. Yayınlanan ilana göre TCMB, tam zamanlı 25 araştırmacı ve bilişim alanında çalıştırmak üzere yine tam zamanlı kadrolu 40 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Merkez Bankası personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular, 16.11.2021 tarihinden 13.12.2021 tarihi saat 17.30’a kadar Bankanın internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgelerin yüklenmesi suretiyle elektronik yolla yapılacak. Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

Başvurular, 16 Kasım 2021 tarihinden 13 Aralık 2021 tarihi saat 17.30'a kadar Bankanın internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr), aşağıdaki belgelerin sisteme yüklenmesi suretiyle elektronik şekilde gerçekleşecek. Şahsen ya da posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

  1. Fotoğraf
  2. Diploma ya da geçici bir mezuniyet belgesi
  3. Yabancı dil belgesi (YDS, E-YDS, TOEFL, CAE, CPE)
  4. Özgeçmiş

Merkez bankası personel alımı başvuru koşulları

- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel koşulları sağlamak.

- 1 Ocak 1990 ve daha sonra doğmuş olmak.

- En az dört yıllık eğitim veren Türkiye ya da yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, maliye, ekonometri, işletme, işletme mühendisliği, matematik, finans, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini ya da iktisat, finansal matematik finans, ekonometri alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.

- 1 Ocak 2019 tarihinden sonra yapılan TCMB işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- 1 Ocak 2018 tarihi sonrasında yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı ya da Test of English as a Foreign Language Internet Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 96 puan ya da Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) A veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri not almış olmak.

Etiketler