Super Bowl nasıl Bitcoin şovu oldu?

Pazartesi sabahı, LA Rams heyecan verici bir gerilim filminde Cincinnati Bengals'i mağlup etti. Sürükleyici finalin yanı sıra, Super Bowl tamamen Bitcoin ve Co ile ilgiliydi.

Super Bowl nasıl Bitcoin şovu oldu?

Kesin olarak bir şey söylenebilir: Super Bowl bir kez daha büyük bir spor etkinliği olarak ününü yaşadı. LA Rams'ın yıldız kadrosu, son saniyede Cincinnati'den 23'e 20 mağlup olan takımı 800 milyon kişi izledi.

NFL tacı için verilen spor mücadelesine paralel olarak, Superbowl geleneksel olarak her zaman dünyanın en çok rağbet gören pazarlama sahnelerinden biri olmuştur. Kurumsal dünyanın kim olduğu, ABD'deki sınırlı prime-time slotları için itişip kakışıyor. Bu yıl, kripto endüstrisindeki yeni başlayanlar egemen oldu.  Coinbase, Crypto.com, FTX ve eToro'dan dört reklam, Super Bowl'u bir Bitcoin şovuna dönüştürdü.

Bitcoin reklamları Coinbase sunucularını aşırı zorluyor

Coinbase harika bir şekilde sunuldu. Yaklaşık bir dakikalık bir reklamda, ABD kripto borsası kendi ticaret platformuna yol açan bir QR kodu gösterdi. 15 Şubat'a kadar kaydolan yeni kullanıcılar sadece 15 dolar Bitcoin almakla kalmayacak, aynı zamanda her biri 1 milyon dolarlık üç büyük ödülden birini kazanma şansına sahip olacaklar. Pazarlama kampanyası, Coinbase'in çok kısa bir süre içinde yayına girdikten kısa bir süre sonra Twitter trendlerini belirlediği anlamına geliyordu. Apple App Store'da Coinbase, ABD'de en çok indirilen uygulamalarda kısaca ikinci sırada yer aldı. Sonuç olarak, yüksek tepki, ticaret platformunda sunucu sorunlarına yol açtı.

FTX ve Crypto.com Superbowl'da İlk kez çıkış yapıyor

FTX'in genç şirket tarihinde ilk kez Super Bowl'da kendi hizmetlerinin reklamını yapmasına da izin verildi. Bunun için genç milyarder Sam Bankman-Fried'in etrafındaki Bitcoin değişimi, pazarlama kutusunun derinliklerine ulaştı. Önceden, ticaret mekanı bir Bitcoin çekilişi duyurdu. Çekilen BTC miktarı, reklamın Super Bowl'da yayınlandığı zamana bağlıydı. Tüm katılımcıların yapması gereken, kripto borsasının Twitter profilini takip etmek ve ilgili gönderiyi gece yarısından önce (yerel saat) retweetlemekti. FTX daha sonra toplam 7.54 Bitcoin verdi.

Gerçek reklam, ABD'li komedyen Larry David'e tekerlek, tuvalet veya ampul gibi icatları farklı dönemlerde nasıl saçmalık olarak gördüğünü gösterdi. Bitiş sekansında FTX uygulamasıyla tanıştırıldı ve “Hayır, bu bir şey değil. Ve bu konularda asla yanılmam."

Crypto.com ayrıca Super Bowl'da ilk tanıtımını yapma şansını da yakaladı. Singapur'dan FTX ve Coinbase yarışmacısı da izleyiciyi zamanda geriye, 2003'e doğru bir yolculuğa çıkardı. Orada, NBA süperstarı LeBron James, kendisine sporla ilgili geleceğini soran genç halini ziyaret ediyor.

Etiketler