Netflix, Bitcoin yatırımcıların garip yaşamını filme alıyor

Netflix, Bitfinex hackinden Bitcoin'e 4,5 milyar dolar aklamaya çalıştığına inanılan çift hakkında bir belgesel dizisi duyurdu. Tiger King yönetmeni Chris Smith, çiftin göz kamaştırıcı hayatlarını ekrana getirmeye hazırlanıyor.

Netflix, Bitcoin yatırımcıların garip yaşamını filme alıyor

Netflix, 2016 Bitfinex hackiyle bağlantılı olarak 4,5 milyar dolarlık Bitcoin aklamaya çalıştığı iddia edilen çift olarak bilinen Ilya “Hollandalı” Lichtenstein ve Heather Morgan'ın hayatını uyarlıyor. Netflix'in sevilen dizisi Tiger King'in kamera arkasında da çalışan Chris Smith'in yönetmen koltuğunda oturduğu söyleniyor. Belgeselin yapımcılığını Darknet pazar yeri Silk Road ve beyni Ross Ulbricht'in tarihini konu alan American Kingpin'in yazarı Nick Bilton üstleniyor. Dizinin başlangıç ​​tarihi henüz bilinmiyor.

Netflix, Bitcoin aklayıcılarının hayatını filme alıyor

Netflix, akış sağlayıcının "tarihteki en büyük mali suç" olduğunu söylediği Bitfinex hackteki tavşan deliğinin derinliklerine iniyor. Eylemin merkezinde: Kara para aklama komplosu şüphesiyle 8 Şubat'ta New York'ta tutuklanan Ilya “Hollandalı” Lichtenstein ve Heather Morgan.

"Tarihteki en büyük mali suç vakası", Mt.Gox'taki hack sırasında çalınan 750.000 Bitcoin tarafından çok gölgede kalsa bile, film ve dizi yapımcısı, Bitfinex hikayesiyle resimli kitaptan bir soyguncunun tabancasını ekrana getiriyor.

Bitfinex Hack: 66 milyon dolar nasıl 4,5 milyar dolar oldu?

Geçen Salı Lichtenstein ve Morgan'ın tutuklanmasıyla birlikte ABD makamları kripto suçlarına büyük bir darbe vurdu. Çiftin, 2016'daki bir hack'te kripto borsası Bitfinex'ten çalınan fonları bir işlem sistemi aracılığıyla aklamaktan şüpheleniliyor. O sırada ele geçirilen yaklaşık 120.000 Bitcoin kaybı 66 milyon ABD doları olarak gerçekleşti. Son zamanlarda, sanal çalıntı mallar 4,5 milyar dolar değerindeydi.

Hayali kişilerin hesapları ve miksaj gibi anonimleştirme yöntemleri: Fail olduğu iddia edilen kişiler izlerini örtmek için tüm durakları ortaya çıkardılar. Yıllarca yetkililerle polis ve soygunculuk oynadılar, ancak giderek daha fazla ipucu bırakarak yavaş yavaş bir suç profili oluşturdular. Artık uzun hapis cezalarıyla karşı karşıyalar.

Yapımcılar meraktan mahrum kalmamalı. Heather Morgan'ın YouTube'da, Razzlekhan takma adı altında Wall Street, kripto ve bilgisayar korsanları hakkında rap yaptığı birkaç videosu var. Ayrıca “Forbes” adlı iş dergisi için birkaç yıl yazdı. Yazarın Morgan biyografisi, "uluslararası ekonomist", "dolandırıcılık ve siber suçla mücadelesi" ile karakterize ediliyor.

Lichtenstein ilgi odağı olmaktan kaçınsa da, kendisini hareketli bir iş adamı olarak CEO ve çeşitli start-up'ların kurucusu olarak kabul ettirdi.

Etiketler