Stellar (XLM) ve Cardano (ADA) İsviçre Borsası SIX’te listeleniyor!

Stellar (XLM) ve Cardano (ADA) İsviçre Borsası SIX’te listeleniyor!

Stellar (XLM) ve Cardano (ADA) İsviçre Borsası SIX’te listeleniyor!

İsviçre merkezli  kripto yatırım borsası sağlayıcısı 21Shares firması, market piyasa değeri ilk 50 içinde olan kriptolardan Stellar (XLM) ve Cardano’nun (ADA) borsasında listeleneceğini ve isteyenlerin bu kriptolara yatırım yapabileceklerini resmen açıkladı.

Stellar XLM ETP (kısaltması:AXLM) ve Cardano ADA ETP (kısaltması: AADA) Zürih merkezli SIX Borsası’nda Pazartesi günü listelenecek.

Firma yaptığı açıklamada XLM ve ADA tercihlerinin, son dönemde bu iki kripto paraya gösterilen yoğun ilgiden kaynaklandığını belirtti. Yatırım ürünü sağlayıcısı şirket kısa süre önce de, “21Shares HODL ETP sepeti”nden Bitcoin Cash ve XRP ETP’lerini çıkarmıştı.

21Shares ayrıca XLM ETP’si için Coinbase’den, ADA ETP’si için ise Kingdom Trust’tan kurumsal saklama hizmeti alacak. Ürünlerin yıllık yüzde 2,5’luk işlem ve saklama ücreti bulunuyor. İki ürün de Almanya’nın Stuttgart ve Dusseldorf’taki çok uluslu al - sat araçlarında işlem görecekler.

Kısaltması MTF olan bu araçlar, geleneksel hisse senedi borsalarına alternatif olan ve Avrupa Birliği tarafından regüle edilmiş finansal al - sat ortamıdır.

 Son dönemlerde kripto para piyasalarının tüm dünyada kullanılmasının ve kriptonun adeta cazibe merkezine dönmesinin ardından The Time's dergisinden büyük spor klüplerine yerli esnafın xrp ile çiğ köfte satmasına kadar tüm hayatımızın içinde kripto yer alıyor.
Büyük şirketlerde bu furyaya ayak uydurmaya ve gelirlerini arttırmaya çalışıyor.

Bu kadar şirketler ve insanın yeni girdiği ve yönlendiği bu yolda hırsızlık kaçakcılık durdurulamaz bir noktaya gelmeye başlaması da çok sürmeyecek korkusundan devletler yavaş yavaş olaya el koymaya ve denetlemeye başlıyor. 

Geçtiğimiz hafta Türk devleti ilk adımı atmıştı şimdi ise ABD kripto düzenlemeleri üzerinde çalışıyor.


ABD Temsilciler Meclisi, Senato ve Başkan Biden tarafından imzalanırsa, menkul kıymetler veya emtia olarak sınıflandırılan kripto para birimlerini çevreleyen kuralları daha net hale getirecek bir yasa çıkardı. Söz konusu yasa SEC ve CTFC’nin ortak çalışmalarını içerecek

Etiketler